#100021
#Opleiding #Grafisch-audiovisueel

Cubase - basis (ism Musicasa)


The most complete DAW

Introductie

Cubase is een indrukwekkend software pakket voor muziekproductie en zit vol met creatieve tools en oplossingen gericht op het werken met loops, beats en vocals. Cubase behoort tot de absolute top en wordt breed aangeprezen door professionals. De verregaande mogelijkheden stellen u in staat om uw muzikale ambities ten volle te ontplooien.

Omschrijving

Cubase onderscheidt alle fases van het creatieve proces: opnemen, bewerken, componeren en mixen. Dit muzikale software pakket is tegenwoordig de standaard waar het gaat om professionele studioproducties. Cubase maakt gebruik van intelligente tools en functies die gericht zijn op het ontwikkelen van professionele muziekproducties. De mogelijkheden zijn enorm en intuïtief. Het programma blinkt uit in de razendsnelle workflow en de overzichtelijke mogelijkheden voor mix en master. Cubase leent zich met name voor opnemen en bewerken van muziek. Het echte studio werk dus!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Muzikanten, deejays, producers en professionals die een sterke interesse hebben in het opnemen van muziek en de mogelijkheden van Cubase willen ontdekken.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

Geniet als zelfstandige 40% korting op uw opleidingsfactuur en betaal via de KMO-portefeuille. Meer info via www.kmo-portefeuille.be.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 5 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

U leert stapsgewijs met Cubase werken en alle belangrijke onderdelen worden helder uitgelegd. Daarnaast is er de mogelijkheid om op een prettige manier met de software te experimenteren en eigen muziek te produceren.

cubase-audio-muziek-dj-opname-1-1_2010-21.jpg

Programma

  • Inleiding in MIDI en digitale audio
  • Kiezen van de juiste hardware en configureren van pc
  • Opname maken (inclusief knip-, plak- en kopieerwerk)
  • De belangrijkste editors en functies leren kennen (basis)
  • Organisatie van een opnamestudio (recorder, mixer, randapparatuur en bekabeling)
  • VST- en VSTi- plugins gebruiken
  • Eindmix op CD zetten
  • Correcte/complete backup maken van je project