Adobe Illustrator: basis


Leer ontwerpen en illustreren als een professional met Adobe Illustrator!
#070320
#Opleiding #Grafisch-audiovisueel

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding beschik je over voldoende kennis en vaardigheid om je creatieve grenzen te verleggen en op een professionele manier illustraties te produceren die geschikt zijn voor verdere verwerking in het grafische productieproces voor print-, web- en communicatietoepassingen. Tijdens deze cursus ga je aan de slag met wel heel bijzondere tekentechnieken. Deze stellen je in staat om snel repetitief artwork op te zetten. Je leert ook bestanden drukklaar te maken. Door middel van een checklist controleer je je bestanden op mogelijke knelpunten zodat je weet wat je dient te vermijden. Daarnaast ga je werken met Pantone, leer je alles over kleurbeheer. Je leert ook allerlei verborgen 'tips & tricks' die in Illustrator kunnen worden ingezet.

Je produceert met andere woorden digitale illustraties zoals logo's, pictogrammen en andere vectorillustraties op een professionele manier voor boeken, tijdschriften, affiches of posters.

Omschrijving

Adobe Illustrator is het meest gebruikte tekenprogramma onder professionals en onmisbaar als je aan de slag wilt gaan als grafisch vormgever.

Maak straks zelf (bedrijfs-) logo's, illustraties en grafieken met behulp van de vele gereedschappen van dit populaire programma. Realiseer ontwerpen die volledig beantwoorden aan de eisen van uw klant.

Illustrator biedt een uitgebreide omgeving voor grafische vectorafbeeldingen met nieuwe transparantie in verlopen en meerdere tekengebieden: een uitnodiging om efficiëntere ontwerpmanieren te ontdekken. Verlies jezelf in creativiteit want deze basisopleiding Adobe Illustrator is een onmisbare troef voor beginnende ontwerpers die een goede basis willen leggen in digitaal vormgeven.

In de praktijk zet je Illustrator ook vaak in voor drukwerk van één pagina, zoals bv. affiches, advertenties en flyers.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is voor iedereen die met Adobe Illustrator aan de slag wil.

Voorkennis

 • Je hebt werkervaring met de computer en een basiskennis van Windows.
 • Kunnen tekenen is een pluspunt maar geen vereiste.

Methodologie

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om je persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kun je op ons vertrouwen. Wat jouw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie je je doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit jouw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op jouw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat je praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaal je ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in jouw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar jouw keuze. Ook na je opleiding of begeleiding word je nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat je volgens de juiste stappen verderop kunt en jouw investering blijft renderen. Bovendien komt deze opleiding in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Programma

 • Kennismaking met de werkomgeving van Adobe Illustrator
 • Objecten tekenen en bewerken
 • Speciale bewerkingen toepassen
 • Vullingen en omtreklijnen
 • Filters en effecten toepassen
 • Tekst verwerken en bewerken
 • Maskers
 • Grafieken
 • Afdrukken
 • Illustrator en het web
 • Importeren en exporteren