#150641
#Opleiding #Beauty en wellness

Peuters en kleuters in beweging : theoretische module NIEUW

Introductie

Kinderen hebben een natuurlijke behoefte aan voldoende beweging! Dit kan uiteraard door te ravotten in de natuur, waar ze letterlijk met vallen en opstaan hun eigen grenzen leren verkennen.

De realiteit leert ons echter dat kinderen een groot deel van hun tijd doorbrengen in binnenruimten: klaslokalen, speelzalen van kinderopvanginitiatieven, de woonkamer thuis of bij opa en oma, ...

Omschrijving

Het is niet evident om in dergelijke ruimten voldoende bewegingskansen te creëren, de uitdaging wordt des te groter naarmate het aantal kinderen in de ruimte toeneemt.

En toch?

De sessies 'Peuters en kleuters in beweging' hebben de ambitie om u hierbij op weg te helpen!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Kinderbegeleiders, leerkrachten in het gewone en buitengewone onderwijs

Toelatingsvoorwaarden

Werken met kinderen

Methodologie

In deze inleidende module is er geen ruimte voorzien om de verworven inzichten in te oefenen aan de hand van praktische oefeningen. Mocht u dit toch wensen verwijzen we u graag door naar de praktische modules.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding biedt een schat aan inspiratie om op een creatieve manier te bewegen met peuters en kleuters. (doelgroep: 20 maanden - 6 jaar)

Programma

In 1 sessie maakt u kennis met 5 verschillende invalshoeken die u op weg zullen helpen om op een creatieve manier te bewegen met peuters en kleuters:

" Knuffel-turnen

" Thema-turnen

" Crea-turnen

" Muziek-turnen

" Verhaal-turnen

(doelgroep: 20 maanden - 6 jaar)

Mieke Vanhoudt, stafmedewerker kinderdagverblijf