Kunstnagelstylist - Voltijdse Dagopleiding


Professioneel allround kunstnagelstyliste
#111423
#Opleiding #Beauty en wellness

Introductie

Verzorgde handen en nagels geven een indruk van klasse en stijl. Broze nagels, gekloven of afgebeten nagels vragen een speciale behandeling. Bij Syntra West word je opgeleid tot professioneel allround kunstnagelstyliste: naast de basistechnieken van de hand- en nagelverzorging, leer je alle specifieke technieken zoals soak-off, gel, acryl en nagelbedverlenging kennen en toepassen. Je speelt met design en kleur bij de artistieke uitwerking van de nagels op maat van de klant en je leert met een professionele en commerciële flair om te gaan met je klanten!

Omschrijving

 • Duur: De opleiding duurt 0,5 jaar
 • Najaar: Start in september, eindexamen in januari
 • Lesmomenten: vallen op weekdagen, telkens van 8u30-12u en van 13u-16u30
 • Door de opbouw van deze voltijdse opleiding behou je het statuut van student en je ouders het recht op het groeipakket (vroegere kinderbijslag) gedurende de ganse opleiding.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deelnemende cursisten moeten minimum 18 jaar oud zijn of de leerplicht voldaan hebben.
Je kan het recht op het groeipakket (vroegere kinderbijslag) enkel behouden indien je het volledige programma volgt.

Jouw voordelen op een rij:

 • Officiele certificering door de Vlaamse overheid
 • Boeiende mix van theorie en praktijk
 • Behoud van het groeipakket (vroegere kinderbijslag)
 • Je blijft fiscaal ten laste van je ouders
 • Grote kans op onmiddellijke tewerkstelling

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Methodologie

Modellen:

Tijdens deze opleiding voorzie je zelf regelmatig modellen met natuurlijke nagels. Tijdens de eerste les van de module zal de docent hierover meer info geven.

kunstnagels-1-2_2011-1423.jpg
kunstnagels-1-3_2011-1423.jpg
kunstnagels-1-1_2011-1423.jpg

Programma

De opleiding bestaat uit onderstaande modules:

MANICURE EN SOAK OFF - 36u (4u e-learning + 32u campusleren)

Via een digitaal leerpad maak je kennis met de anatomie en pathologie van de handen en nagels, de huidige hygiëneprincipes binnen de moderne nagelstudio, onthaal van klanten, ergonomie,... .


Op de campus leer je onder begeleiding een nagelverzorging uitvoeren van A tot Z! Tijdens de nagelverzorging vijlt men de nagels in de gewenste lengte en vorm en verwijdert men de velletjes langs de nagel. Vervolgens worden de nagels afgewerkt met soak-off gel. Dit is een product dat wordt aangebracht als nagellak, maar de stevigheid biedt van gel. Het product is makkelijk aan te brengen op de natuurlijke nagels en blijft ongeveer 3 à 4 weken mooi Als kers op de taart, kan je je klanten verwennen met een uitgebreide en deugddoende hand- en onderarmmassage en/of een spa-manicure met paraffine.

ACRYGELNAGELS - 40u

Acrygel is de nieuwste technologie binnen de kunstnagelstyling. Acrygel is een combinatie van gel en acryl. Het voelt lichter aan voor de klant, maar is ook duurzaam en sterk. Acrygel is daarom dan ook de beste module om te proeven van de kunstnagelwereld. Je leert kunstnagels plaatsten van nul en leert verlengen met tips en sjablonen. Je maakt kennis met full color, french manicure en babyboom applicaties. Ten slotte leer je de kunstnagels bijwerken op een manier waarbij de gezondheid van de natuurlijke nagel gewaarborgd wordt.

ACRYLKUNSTNAGELS - 40u

Tijdens de module acrylkunstnagels ga je aan de slag met acryl. Deze materie heeft tal van voordelen, het is niet alleen de goedkoopste techniek om uit te voeren, ze heeft ook een natuurlijke look en feel en is zeer sterk. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je leert de nagels verlengen met tips en sjablonen, waarna je acrylkunstangels aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set acrylnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken.

GELKUNSTNAGELS- 40u

Gelkunstnagels is de meest gevraagde kunstnageltoepassing vanwege de voordelen:

 • Ze zijn flexibel en kunnen ook toegepast worden op klanten met zwakke nagels.
 • Ze zijn geurloos en verkleuren niet.
 • Ze zijn altijd doorzichtig en geven een hoogglans.

 

Tijdens de module gelkunstnagels ga je aan de slag met gel: dit is een gelei-achtige substantie die je met een penseel op de natuurlijke nagel aanbrengt en die uithardt met behulp van een UV- of ledlamp. Je krijgt inzicht in het proces en uitleg omtrent de gebruikte producten. Je leert de nagels verlengen met tips en sjablonen, waarna je gel aanbrengt in full color of french. Je kan een bestaande set gelnagels bijwerken. Tevens proef je van enkele basis nail art-toepassingen en krijg je een introductie freestechnieken om sneller en efficiënter te werken. Ten slotte leer je een kostprijsberekening maken en krijg je tips & trics hoe je deze service kan integreren in jouw zaak.

NAIL ART - 20u

SALON SHAPE TRAINING - 20u

KLANTENDIENST - 40u

EXAMENS & EINDPROEF

De examens spreiden zich over de ganse opleiding. Na elke module vindt een tussentijdse evaluatie plaats om jouw evolutie af te toetsen aan de leerdoelstellingen.
Bovendien vindt op het einde van de opleiding de eindproef plaats.

De eindproef bestaat uit een digitaal portfolio waaraan je doorheen de hele opleiding werkt. In dit werk bespreek je waarom je voor dit beroep koos en hoe je toekomstige nagelstudio eruit zal zien (saloninrichting). Daarnaast werk je 8 cases uit met klantenfiches, foto’s voor en na en schrijf je een verslag van jouw leerproces en evolutie doorheen de opleiding.
Tijdens klassikale lessen eindwerkbegeleiding krijg je feedback en tips & trics van je docent omtrent jouw portfolio.
Tijdens de eindproef zal je dit portfolio verdedigen voor docent en een externe jurylid uit de sector.

Getuigschrift

Per module waarvoor je slaagt, ontvang je een modulecertificaat erkend door de Vlaamse Gemeenschap. Nadat je de volledige opleiding en eindproef met succes hebt afgerond, ontvang je een ondernemerschapsgetuigschrift of -diploma erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Grondstoffen

In het inschrijvingsgeld zit een kwalitatief individueel grondstoffenpakket inbegrepen dat je tijdens de les en thuis gebruikt om te oefenen.

Prijsinfo

In deze prijs zijn inbegrepen:

 • werkmaterialen en grondstoffen ter waarde van 850 euro
 • syllabi worden digitaal ter beschikking gesteld via het cursistenplatform
2011-1423-1-OmschrijvingDocent-1.png

Freya Philips (Brugge):

Freya startte in 2009 als nagelstyliste, zij richtte dan ook haar zaak 'Hello Gorgeous' op. Freya volgt talloze bijscholingen in zowel binnen- als buitenland. Daarnaast certificeerde Freya zich als Master Educator voor Hand & Nail Harmony Gelish en ontpopte ze zich tot Abstract Ambassador en Educator. In haar zaak deelt ze haar jarenlange ervaring en verschaft ze menig nagelstylist van producten en uitleg.

Bekijk hier het werk van docente Freya Philips: https://www.instagram.com/hello_gorgeous_groothandel/

2011-1423-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Veerle Saelen (Brugge):

Veerle of QueenVNails is gepassioneerd door Beauty en Gezondheid. De beauty microbe zat bij haar al lang te kriebelen waardoor ze in 2020 afstudeerde als Allround Nagelstyliste en schoonheidsspecialiste. Naast haar passie in de schoonheidssector studeerde Veerle ook datzelfde jaar af als Bachelor in de diëtetiek en daarna besloot ze om de stap te wagen en naast haar job als diëtist te starten met haar eigen salon. Veerle biedt er allerlei behandelingen aan maar is gespecialiseerd is het plaatsen van kunstnagels. Veerle schoolt zich regelmatig bij en is momenteel actief als influencer binnen de kunstnagelwereld.

Bekijk hier het werk van docente Veerle Saelen: https://www.instagram.com/queenvnailsandbeauty/

2011-1423-1-OmschrijvingDocent-3.png

Femi Delrue (Kortrijk):

Femi startte reeds op haar 15de met het plaatsen van nagels. Ze volgde reeds in het secundair haar basisopleiding 'Kunstnagelstyling' en oefende al talloze sets in op deze jonge leeftijd. Femi zag de wereld van de kunstnagelstyling snel veranderen en groeien en schoolde zich bij via verschillende perfectietrainingen bij o.a. Nail Revolutions, Olesya Anasenko,... Reeds enkele jaren is Femi actief in haar eigen nagelstudio 'Feminelle'. Vanaf 2022 is Femi ook actief als Abstract Influencer, maar haar ruime ervaring zorgt ervoor dat zij over een uitgebreide productkennis van verschillende merken beschikt. Femi specialiseert zich vooral in Russian Manicures, Natural Nail Treatments, Special Shapes en Quick & Easy Nail Art maar is van alle markten thuis.

Bekijk hier het werk van docente Femi Delrue: https://www.instagram.com/feminellebyfemi__/

2011-1423-1-OmschrijvingDocent-4.png

Irini De Clippeleire (Kortrijk & Brugge):

Irini startte een tiental jaar geleden als nagelstyliste en richtte haar zaak Maison Belle'Li op. Binnen haar salon streefde ze naar perfectie op alle vlak (structuur, lakken, vijltechnieken, sjabloonapplicatie,...) waardoor ze talloze bijscholingen volgde bij gerenomeerde opleidingscentra in binnen- en buitenland. Irini certificeerde zich als Master Educator voor Hand & Nail Harmony Gelish en werd gebeten om haar passie door te geven aan nieuwe nagelstylistes. Irini geeft bij ons vooral perfectietrainingen en vijltechnieken voor special shapes.

Bekijk hier het werk van docente Irini De Clippeleire: https://www.instagram.com/maisonbelleli.be/