#200083
#Opleiding #Wijn en dranken

Bierkenner / Zytholoog


Geen klein bier!

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na de opleiding kun je vlot:

  • gepaste bieren bij een menu adviseren en ze vakkundig serveren
  • een bierkaart opstellen en de bieretiketten toelichten
  • professioneel bier degusteren
  • uitleg geven over het brouwen, bottelen en bewaren van bier
  • de verschillende biertypes herkennen
  • het productieproces en de grondstoffen van bieren onderscheiden
  • biersmaken herkennen en indelen in categorieën
  • de grondstoffen verklaren die de smaak bepalen
  • de verschillende classificaties van bieren onderscheiden
  • een volledige bierdienst vervullen

Introductie

Bierkenner - Zytholoog is een avondopleiding in 2 jaar.

Starten kan:

  • Zytholoog 1 Bierkenner start maandag 14/09/2020 in Brugge
  • Zytholoog 1 Bierkenner start dinsdag 15/09/2020 in Kortrijk

Lesuren: 18.30u tot 22.00u

Omschrijving

Uitgroeien tot dé bierkenner bij uitstek?

Word een volleerd zytholoog of biersommelier.

In deze opleiding doe je basiskennis op over bier en ontdek je alles over bier en gastronomie.

Je leert op een correcte wijze bieren proeven met behulp van degustatiefiches.  Bovendien pik je nog meer ervaring op uit bieranalyses. Je leert eveneens bier adviseren en de verkoop in de on- trade en off-trade markt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt tot personen die hun kennis over bier willen uitdiepen:

cursisten uit bestaande horecatrajecten, eigenaars en medewerkers van brouwerijen, horecazaken en restaurants, professionelen in speciaalzaken, drankenhandels en bierconsulenten.

Methodologie

In deze opleiding wordt theorie gekoppeld aan praktijk (degustatie).

Lesuren: 18.30h tot 22.00h

Programma

Zytholoog wordt gevolgd in 2 jaar:

1ste jaar Bierkenner bestaat uit volgende onderdelen:

  • Bier leren proeven
  • Algemene bierkennis
  • Biersommeliertechnieken

In het 2de jaar leer je alles over positionering van bier, de marketing errond en bovenal de gastronomie. Dit zie je in:

  • Bierwetgeving en marketing
  • Bier en gastronomie
  • Bierstijlen

Het traject wordt afgerond met een eindproef.

Getuigschrift

Indien je slaagt voor alle examens en de eindproef, behaal je het getuigschrift Zytholoog.

Cursusmateriaal

Wat je kunt verwachten van deze opleiding:

  • Degustatie in elke les
  • Degustatieglazen, cursteksten, grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld
  • Toegang tot het digitaal platform om het lesmateriaal te raadplegen/downloaden

Professionelen uit de bierwereld.