Marsepein

Ontdek de kunst van marsepein, jouw zoete succesverhaal!
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Wil je je culinaire vaardigheden uitbreiden?

Ben je een liefhebber van zoetigheid en wil je de geheimen van marsepeinontwerpen ontrafelen?

Droom je van indruk maken met prachtige marsepeincreaties?

Ontdek de wereld van marsepein en schrijf je nu in voor onze opleiding!

Omschrijving

De Belg is verzot op zoetigheden. We zijn dan ook niet zomaar het land dat de beste chocoladeproducten ter wereld vervaardigt! Om ook toeristen te voorzien van lekkere chocolade, ijs en suikerwaren zijn goede chocolade-, suiker- en marsepeinbewerkers een must. Mensen blijven moeiteloos hun weg vinden naar ijssalons en voedingswinkels waar fijne zoetigheden worden geserveerd.

Wie altijd al wat meer wou doen met marsepein, moet deze inspirerende opleiding zéker overwegen. Proeven is toegelaten! Je krijgt les van een gepassioneerde docent uit het werkveld.

Je leert op ambachtelijke wijze de mooiste creaties maken met marsepein, met respect voor het vak en alle regels rond hygiëne. De basistechnieken die nodig zijn voor het zelfstandig vervaardigen, verwerken en afwerken van marsepeincreaties komen aan bod zoals fruitmarsepeintjes, marsepeinfiguren, diverse marsepeindecoraties voor op taarten of etalagestukken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich naar uitbaters van een ijssalon, chocolatiers, bakkers, banketbakkers, medewerkers uit bedrijven die chocolade of ijs verwerken, horeca-uitbaters, (chef)-koks, ...

Voorkennis

Ervaring in de voedingssector is een pluspunt, maar geen must.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Productkennis (1 sessie)

Bereiden van marsepeinproducten (6 sessies)

  • Fruitfiguurtjes (+kleuren) (2 sessies)
  • Opbouwfiguurtjes (mannekes, dieren, bloemen, garnituren) (4 sessies)
  • Kleuren en afwerkingstechnieken

Moduleproef

Bijkomende info

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.

Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra

Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.

Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Ontwikkel ambachtelijke vaardigheden en kennis met onze opleiding en word een professionele chocolatier!
  • icon 914,76 incl. BTW (1ste jaar)
  • icon Vanaf 16-09-2024
  • icon Brugge
  • icon 2 jaar