Degen op basis van poolish

Met een voordeeg je brood tot het hoogste niveau tillen!
Schrijf in
  • icon Vanaf 12-12-2023
  • icon Brugge
  • icon 4 sessie(s)
  • icon 338,80 incl. BTW

Degen op basis van poolish

Met een voordeeg je brood tot het hoogste niveau tillen!
  • icon Vanaf 12-12-2023
  • icon Brugge
  • icon 4 sessie(s)
  • icon 338,80 incl. BTW

Degen op basis van poolish

Met een voordeeg je brood tot het hoogste niveau tillen!
  • icon Vanaf 12-12-2023
  • icon Brugge
  • icon 4 sessie(s)
  • icon 338,80 incl. BTW

Omschrijving

Poolish is een voordeeg of een voorstadium van deeg. Het wordt ook wel een starter genoemd, maar is niet hetzelfde als desem!

Bij gebruik van een poolish maak je deeg op een indirecte manier.

De directe manier van deeg maken is de meest courante, waarbij je al je ingrediënten mengt en laat kneden.

Bij de indirecte manier maak je deeg in 2 afzonderlijke stappen. Je maakt eerst een voordeeg. Dat voordeeg voeg je op een later moment toe aan de rest van de ingrediënten. En daarna maak je het finale deeg.

Als het net dat tikkeltje meer mag zijn dan is een poolisch als toevoeging een zeer mooi alternatief. Met een deeg op basis van poolisch kan men de basisdegen optillen naar een next level. Betere smaak, langere houdbaarheid en een kruimstructuur om 'U' tegen te zeggen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Professionelen uit de bakkerijwereld, personen die beschikken over een diploma bakkerij, keukenpersoneel, (chef)koks, hobbybakkers, etc.

Voorkennis

Enige ervaring met brood bakken is een must.

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

  • Les 1: maken van een poolisch + verwerken in brooddegen
  • Les 2: verwerking van poolisch in harde luxe

Bijkomende info

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.

Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra

Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

Locaties en data


Vanaf 12-12-2023
4 sessie(s)
Schrijf in

€ 338,80 incl. BTW

Planning

di (12/12/2023) 14:30 - 17:30
di (12/12/2023) 18:30 - 21:30
di (19/12/2023) 14:30 - 17:30
di (19/12/2023) 18:30 - 21:30

Duur

di 12-12-2023 t.e.m. di 19-12-2023

ADRES


Wil je meer weten?

FotoMelanie Van Ryckeghem
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Melanie Van Ryckeghem

Stel je vraag

Ook interessant voor jou