Degen op basis van poolish

Til je brood met een voordeeg naar het hoogste niveau!

  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Droom je van broden met aroma's die je zintuigen betoveren?

Benieuwd naar de magie van poolish voor een ongeëvenaarde broodsmaak?

Klaar om je basisdegen te transformeren?

Schrijf je vandaag in en laat je bakavontuur beginnen!

Omschrijving

Poolish is een voordeeg of een voorstadium van deeg. Het wordt ook wel een starter genoemd, maar is niet hetzelfde als desem!

Bij gebruik van een poolish maak je deeg op een indirecte manier.

De directe manier van deeg maken is de meest courante, waarbij je al je ingrediënten mengt en laat kneden.

Bij de indirecte manier maak je deeg in 2 afzonderlijke stappen. Je maakt eerst een voordeeg. Dat voordeeg voeg je op een later moment toe aan de rest van de ingrediënten. En daarna maak je het finale deeg.

Als het net dat tikkeltje meer mag zijn dan is een poolisch als toevoeging een zeer mooi alternatief. Met een deeg op basis van poolisch kan men de basisdegen optillen naar een next level.

Leer de subtiliteiten van het proces in 2 lessen, waarbij je de smaak, houdbaarheid en kruimstructuur van je basisdegen naar een ongekend niveau tilt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Professionelen uit de bakkerijwereld, personen die beschikken over een diploma bakkerij, keukenpersoneel, (chef)koks, etc.

Voorkennis

Enige ervaring met brood bakken is een must.

Toelatingsvoorwaarden

Minimum 18 jaar.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

In les 1 ontdek je de creatie en verwerking van poolish in brooddegen, terwijl les 2 je meeneemt naar het verfijnde gebruik ervan in harde luxe.

Bijkomende info

Alimento-korting

Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.

Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra

Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.

Docent

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Ontwikkelaar

Pieter Lemmens

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

  • KMO-portefeuille
  • Opleidingscheques
Deze opleiding bereidt mensen zonder voorkennis voor op het beroep van bakker-banketbakker en kneedt ze tot vakkundige ambachtslui.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Startdatum niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend