#180190
#Opleiding #Horeca

Restauranthouder: Kok en Kelner NIEUW

Introductie

In het tweede jaar van de opleiding restauranthouder ga je aan het werk zoals in een echt restaurant. Je gaat aan de slag met de basis die je meekreeg in het eerste jaar en werkt samen met je collega's verschillende gerechten en menu's uit. Je maakt een realistische kostprijsberekening en houdt rekening met de wensen van de klant.  

In de zaal leer je de organisatieplanning op te stellen, je gasten goed te onthalen en om te gaan met onverwachte situaties.  

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die er van droomt een eigen horeca zaak op te starten en reeds een basisopleiding gevolgd heeft.

Toelatingsvoorwaarden

Je volgde reeds de module Restauranthouder: Basis, of beschikt over het certificaat hulpkok en hulpkelner.

keuken-1-2_2018-190.jpg
zaal-1-1_2018-190.jpg

Programma

  • menu's en gevorderde dreseertechnieken
  • Kostrpijsberekening
  • Warenkennis
  • Hygiëne
  • Zaaltechnieken:
    • etiquette en protocol
    • chronologie en volgorde
    • verkoopstechnieken
    • hospitality
    • beleving voor klanten
    • taalvaardigheid
  • Zaalbereidingen en -versnijdingen
  • probleeemoplossende vaardigheden
  • Keuken-zaalcoördinatie

Examen

De eindproef Restauranthouder bestaat uit het maken van een monografie-opdracht en de mondelinge verdediging ervan. De monografie is een gedocumenteerde studie van de specifieke beroepstechnische aspecten van een restaurant. Deze kan bestaan uit de studie van een reeds bestaand restaurant, een (in de nabije toekomst) op te starten restaurant of een fictieve zaak.