#180354
#Opleiding #Grafisch-audiovisueel

De creatie van infographics (ism Catena)


Complexe data visueel aantrekkelijk voorstellen: Infographics!

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding kan u goede infographics opmaken.

Omschrijving

Infographics maken, hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn. Met de juiste tools maakt u in een handomdraai een mooie afbeelding die (complexe) data aantrekkelijk weergeeft. Tijdens deze dag kijken we vooral naar de oplossingen die Adobe heeft voor het creëren van een creatieve infographic.

Bepaal de afmetingen van uw infographic. Hoe kiest u de juiste kleuren, de juiste achtergrond? Ga aan de slag met isometrische perspectieven. Maak gebruik van tools om u data te visualiseren, maar ook om deze later nog te wijzigen.

Bouw verschillende soorten grafieken én leer welke grafiek u waarvoor gebruikt. En, maximaliseer uw export-mogelijkheden door het maken van bestanden met verschillende layers en artboards.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die verantwoordelijk is voor een crossmediale communicatiestrategie waarmee op een innovatieve manier doelgroepen moeten bereikt worden.

"In kader van de GDPR informeert SBM dat de gegevens van de ingeschreven cursisten zullen worden gecommuniceerd aan de partner Catena Company in het kader van de opleiding.”

Voorkennis

Basiskennis van Illustrator is gewaardeerd.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 12 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van tot 40% korting via de KMO-portefeuille.

Programma

Wat leert u tijdens deze training:

 • Wat halen we uit het concept van een infographic
 • Voorbereiding een schets; papier of digitaal
 • Welke tools gebruiken we
 • Bibliotheken
 • Afmetingen
 • Font- en kleurgebruik
 • Achtergronden en patronen
 • Penseelstreken, lijnen en pijlen
 • Grafieken
 • Het gebruik van foto's
 • Tekstgebruik in een infographic
 • Bestandsformaten en distributie

In samenwerking met Catena Company