Grafisch ontwerper - Overzicht opleidingen

Wil je aan de slag in de grafische sector? Speel je graag met beeld, kleur en compositie? Kies dan voor de opleiding Grafisch ontwerper!

opleidingen--grafisch-ontwerper-GRAFIONTWE.jpg

Wat leer ik in de opleiding grafisch ontwerper?

Tijdens de opleiding leer je niet alleen de technische kant van het grafisch vormgeven, maar stimuleren we ook je creativiteit. Je krijgt de mogelijkheid om je verbeelding de vrije loop te laten gaan en jouw ideeën om te zetten in visueel aantrekkelijke en technisch goed opgebouwde ontwerpen. In de opleiding ontdek je hoe je je lay-outs opmaakt voor diverse media en commerciële doeleinden.

Hoe word ik een professional in grafisch ontwerp?

Om een succesvol grafisch ontwerper te worden, heb je een passie voor visuele vormgeving en een sterke interesse om jezelf te verdiepen in de technische mogelijkheden van de software voor beeldverwerking, digitaal tekenen en digitale lay-out. Kies de opleidingsvorm die het beste bij jouw past:

Je kan de opleiding grafisch vormgever bij Syntra West op 3 manieren volgen:

Een voltijdse dagopleiding grafisch ontwerper

Ben je overdag vrij van maandag t.e.m. vrijdag om je fulltime op je opleiding te concentreren? Wil je je diploma in 1 jaar halen? Bovendien wil je het groeipakket behouden? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Een online opleiding grafisch ontwerper

Je wil de opleiding combineren met je huidige job of gezinsleven? Je kan je 2 avonden per week vrijmaken voor de les? Je wenst van thuis uit de lessen te volgen? Je wil in 2 jaar tijd grafisch vormgever worden? zoek niet langer!

Een avondopleiding grafisch ontwerper

Je wil de opleiding combineren met je huidige job? Je bent vooral 's avonds beschikbaar en je verkiest les op de campus? Dan is de avondopleiding jouw ding!

Welke opleiding je ook kiest, het is steeds een praktijkgerichte opleiding! Dat is namelijk hét handelsmerk van Syntra West.

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding grafisch vormgever?

Creatieve grafische ontwerpers zijn veelgevraagde professionals bij reclame- en communicatiebureaus, uitgeverijen, drukkerijen en marketing- of communicatieafdelingen van middelgrote en grote bedrijven. Je kan aan de slag als werknemer of als freelancer. Heb je reeds al wat jaren ervaring als grafisch vormgever in de vingers? Dan kan je ook aan de slag als freelance docent bij Syntra West.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

 • KMO-portefeuille
 • Opleidingscheques
Ben je creatief en heb je een passie voor vormgeving? Ontdek dan de opleiding Grafisch Ontwerper.
 • icon 1240,25 incl. BTW (1ste jaar)
 • icon Vanaf 07-01-2025
 • icon Webinar
 • icon 2 jaar
 • KMO-portefeuille
 • Opleidingscheques
Ben je creatief en heb je een passie voor vormgeving? Ontdek dan de avondopleiding Grafisch ontwerper.
 • icon 1240,25 incl. BTW (1ste jaar)
 • icon Vanaf 10-09-2024
 • icon Diverse locaties
 • icon 2 jaar

Wil je meer weten?

FotoElisabeth Landuyt
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Elisabeth Landuyt

Stel je vraag