#160215
#Opleiding #Commercieel

Franchisenemer


Start je eigen franchise!

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding wil (potentiële) winkelmanagers inlichten over de mogelijkheden om een franchising aan te gaan. De cursisten worden gewezen op opportuniteiten maar ook op mogelijke valkuilen. Het voornaamste in deze opleiding is dat de cursist, na afronding, goed op weg kan. De cursist weet na afloop waar hij rekening mee moet houden, waar hij terecht kan en hoe hij het best in de onderhandelingen staat. Daarnaast zal hij over een uitgebreide juridische en verzekeringsmatige bagage beschikken om zoveel mogelijk valkuilen te vermijden.

Omschrijving

Deze facultatieve module bouwt verder op het traject van winkelmanager. Deze opleiding heeft als doel het onderscheid te belichten tussen een franchising en het managen van een winkel. Dit onderscheid situeert zich voornamelijk op juridisch vlak en organisatorisch vlak.

De franchisenemer werkt binnen een bijzondere context en dat vereist enkele specifieke aandachtspunen. Er wordt uitgegaan van andere invalshoeken dan van waarin een klassieke winkelmanager tewerkgesteld is. Vergeleken met een zelfstandig ondernemer zonder franchise heeft een franchisenemer een veel stevigere positie. De franchisenemer maakt gebruik van een bekend merk, met een overkoepelende marketing-strategie en vaak een van tevoren vastgesteld assortiment.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die interesse heeft om zich te verenigen onder de koepel van een franchisegever of de verschillende mogelijkheden wil kennen alvorens een keuze te maken is welkom in deze opleiding.

Toelatingsvoorwaarden

Diploma secundair onderwijs

EN

Getuigschrift winkelmanager (behaald hebben of aan het behalen zijn) of reeds een franchisecontract ondertekend hebben.

Programma

  • Kennismaking met franchise - 8u
  • Investeringslandschap - 4u
  • Juridische zaken rondom franchise - 4u
  • Cases - 7u
  • Modulproef - 1u