#180725
#Opleiding #Beauty en wellness

Esthetisch deskundige


Word specialist in anti-aging en huidverbetering!

Introductie

In deze opleiding 'esthetisch deskundige' leg je je als schoonheidsspecialist(e) toe op verbeteren van de huidconditie.

De huidige trend van anti-aging maakt de niet-medische ingrepen voor huidverjonging en -verbetering enorm populair. Esthetiek, geneeskunde, dermatologie en esthetische chirurgie zijn randdomeinen met elk hun eigen tools in de strijd tegen huidveroudering.

Als essentiële partners van de geneeskunde en chirurgie dienen schoonheidsinstituten hun plaats te vinden in deze disciplines met hun specifieke troeven en competenties.

Deze opleiding wil jou hierop voorbereiden met die nodige kennis, competenties en vaardigheden.

De opleiding duurt 1 jaar op basis van 1 lesmoment per week.

De opleiding gaat door in Campus Brugge en start op maandag 23 september 2019.

Wekelijks les op maandagavond van 18u30-22u00.

Tijdens de schoolvakanties is er geen les.

Omschrijving

Iedereen wil er graag jong en goed uitzien. De vraag naar anti-aging - behandelingen die het verouderingsproces vertragen - blijft stijgen.

Door schadelijke invloeden van buitenaf, bepaalde levensstijl of verkeerde verzorgingsproducten heeft de huid de neiging om sneller te verouderen. In deze opleiding leer je een doorgedreven diagnose te maken van de huid om de oorzaken van de veroudering te achterhalen. Je krijgt bovendien inzicht in de invloed die voeding en voedingssupplementen hebben op de huid zodat je jouw klant het juiste advies kan verlenen.

Het belangrijkste accent in deze opleiding ligt op de werking van cosmetische producten en apparatuur (microdermabrasie, cryotherapie, microneedling, IPL ect.) voor non-chirurgische anti-age behandelingen ter behandeling van eczeem rosacea, couperose, elastosis, pigmentvlekken (ouderdomsvlekken), teleangiëctastieën, verwijde poriën, blefaroplastie (ingezakte ooglid) en nasolabiale plooi (plooi mond-neushoek) …

Daarnaast krijg je in de lessen marketing & verkoop, ook interessante tips & trics hoe je deze nieuwe dienst(en) in jouw salon kan integreren.  

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Schoonheidsspecialisten

Toelatingsvoorwaarden

Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van een diploma of getuigschrift schoonheidsspecialist(e).

Programma

 • Toegepaste anatomie
 • Specifieke anatomie nodig voor behandelingen die op rimpels en gelaatsspieren werken
 • Cosmetische chemie
 • Voedingsleer, -supplementen
 • Anti-aging voeding en supplementen
 • Toegepaste huidanalyse
 • Producten, apparatuur specifiek voor anti-aging en huidverbetering, zoals VPL, L3, hydrafacial, microdermabrasie
 • Toepassingen en behandelingen
 • Deontologie, wetgeving, verzekeringen
 • Gastsprekers
 • Marketing en verkoop

Getuigschrift

Wie deze opleiding met succes afrondt, krijgt een getuigschrift 'esthetisch deskundige' erkend door de Vlaamse gemeenschap.

Grondstoffen

Je zult regelmatig je werkmateriaal voor gelaatsbehandeling moeten meebrengen naar de lessen: witte handdoeken, schort en divers klein werkmateriaal.

Prijsinfo

Deze opleiding komt in aanmerking voor betaling met KMO-portefeuille.