Schoonheidsspecialist - Overzicht opleidingen

Leer alles over schoonheidsverzorging tijdens onze opleiding tot schoonheidsspecialist. Ontdek de nieuwste technieken en trends op het gebied van huidverzorging, make-up, manicure en meer. Met professionele begeleiding en een hands-on aanpak ontwikkel je de vaardigheden om klanten te laten stralen en zelfvertrouwen te geven

opleidngen-schoonheidsspecialist-SCHOONSPEC.jpg

Leer alles over schoonheidsverzorging

Tijdens onze opleiding tot schoonheidsspecialist leer je alles wat je nodig hebt om mensen te helpen hun huid en uiterlijk te verbeteren. Onze ervaren docenten zullen je begeleiden bij het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van huidverzorging, make-up, nagelverzorging en andere cosmetische behandelingen.

Je zult uitgebreide theoretische kennis opdoen, zoals de anatomie en fysiologie van de huid, verschillende huidtypes en -condities, productkennis en -gebruik, en hygiëne- en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast zul je veel praktische ervaring opdoen, waarbij je verschillende behandelingen zult oefenen op modellen en uiteindelijk op echte klanten .

Word een schoonheidsspecialist in 1 of 2 jaar tijd

Je kunt bij Syntra West schoonheidsspecialist worden in 1 of 2 jaar afhankelijk van de opleidingsvorm die je kiest. Ga je voor een voltijdse dagopleiding, dan ben je dagelijks met je studies bezig en behaal je na 1 jaar je diploma. Verkies je een opleiding die je kan combineren met je huidige job of privéleven? Dan is onze avondopleiding van slechts 1 tot 2 lesmomenten per week iets voor jou! Deze opleiding neemt 2 jaar in beslag. Kan jij je één dag in de week vrijmaken en wil je sneller jou getuigschrift? Volg dan onze dagopleiding van slechts 1,5 jaar. Volg al onze opleidingen schoonheidsspecialist zowel in Brugge of Kortrijk.

Start je eigen schoonheidssalon

Na het behalen van je erkend getuigschrift kun je aan de slag in een salon, spa of zelfs je eigen schoonheidssalon beginnen. Je kunt je ook specialiseren in een specifiek vakgebied, zoals make-up, nagels, wimperstyling, voetverzorging of massage.  

De schoonheidsindustrie is voortdurend in beweging, met nieuwe trends en technologieën die opkomen. Het is daarom belangrijk om je vaardigheden up-to-date te houden en bij te blijven met de laatste ontwikkelingen. Bij ons kun je ook terecht voor korte bijscholingen waar je leert werken met geavanceerde huidanalysetoestellen en kennismaakt met technieken zoals soak off, wimperlifting, browstyling en henna brows.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoStien Vander Meiren
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Stien Vander Meiren

Stel je vraag