#120521
#Opleiding #Auto

Basis carrosserietechnieken


Goed carrosseriewerk vereist technische kennis

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding ben je in staat om voertuigen op een deskundige wijze te voor te bereiden en te herstellen. Je kent ook alle elektronische componenten.

Omschrijving

Het economische klimaat stimuleert steeds meer het belangrijke aspect van goed carrosseriewerk. Een klant laat zich leiden door de kwaliteit en duurzaamheid van het afgeleverde werk. De evoluties op gebied van constructies, nieuwe materialen en grondstoffen, nieuwe technieken voor de carrosseriehersteller, eisen een grondige en volledige kennis. In deze uitermate praktijkgerichte opleiding komen al deze aspecten ruim aan bod.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot personen vanaf 18 jaar die tewerkgesteld willen worden in de autobranche.

Voorkennis

Personen zonder voorkennis kunnen van start gaan met de basismodules : basis carrosserietechnieken en basis elektriciteit  mobiliteit.

Personen die hun voorkennis bewijzen door te slagen in de instapproeven kunnen direct starten met de vervolgmodules. Neem daarvoor contact op met campus Kortrijk.

mecanicien-auto-garage-carross-1-2_2012-521.jpg
mecanicien-auto-garage-carross-1-1_2012-521.jpg

Programma

Jaar 1

 • Basis carrosserietechnieken (14 sessies + 2 sessies veiligheid en milieu)
  • De cursist raakt vertrouwd met gereedschappen en materialen en leert er mee werken. Hij leert de verbindingstechnieken via verschillende lasprocédés en maakt kennis met de basistechnieken demonteren-monteren, schuren, plamuren en plaatwerk.
  • Start op maandag 14/10.
 • Basis elektriciteit mobiliteit (15 sessies)
  Elektriciteit, stroomkring, grootheden, schema's, geleiders, wetten,  magnetisme, elektronica, batterij, start -, laad- en ontstekingsstroomkring.
 • Start op donderdag 26/09 of zaterdag 28/09.
 • Inschrijven voor de module basis elektriciteit mobiliteit kan via deze link

Jaar 2

 • Plaatwerker carrosserie (17 sessies)
  • Hier leert de cursist de technieken om beschadigde plaatonderdelen van een voertuig te vervangen of te herstellen om deze weer in vorm te brengen.

 

 • Voorbewerker-Spuiter carrosserie (33 sessies)
  • De cursist leert om carrosserie-onderdelen en oppervlaktes voor te bewerken met de bedoeling deze spuitklaar te maken. Hij/zij leert de gebruikelijke afwerkingsoperaties uit te voeren volgens de veiligheidsvoorschriften en de regelgeving (oppervlakken voorbereiden, schilderen, ...) met het doel om deze in de oorspronkelijke of een nieuwe kleur te spuiten.

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien