Polieren


Polieren en spotrepair
#170103
#Opleiding #Auto

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding zal men in staat zijn om zijn eigen voertuig, boot of moto terug te laten blinken als nieuw!

Introductie

Meer en meer mensen willen hun eigen auto er opnieuw stralend laten uitzien.

Doordat er een grote prijs gevraagd wordt door de handelaars willen de particulieren dit besparen en zoeken de mensen een alternatief om hun wagen, boot of alles met aflak er weer tip-top uit te laten zien.

Omschrijving

Heel veel mensen willen hun auto weer er terug spik en span laten uitzien.

Handelaars vragen soms woekerprijzen om dit voor u te doen en na de opleiding zal u dit volledig zelf kunnen doen met de juiste producten en toebehoren.  

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die zijn auto, boot of alles wat met aflak te maken heeft weer wil laten blinken zoals nooit tevoren.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Bijkomende info

OPGEPAST: dit is een vrij gegeerde opleiding die snel volzet is. Wij raden u aan uw inschrijving niet te lang uit te stellen.

Methodologie

Programma

Hands-on leren hoe u perfect een wagen moet polieren van begin tot eind? Dat kan! Na een theoretische basis te hebben verkregen is het tijd voor het praktische werk.

Stap 1: Het wassen van de wagen.

In deze opleiding wordt er kort stilgestaan bij het belang van een goed gewassen auto en het effect op het polieren wanneer dit niet goed gedaan is. Om te weten HOE u uw wagen proper maakt tot in het kleinste detail raden wij sterk de opleiding Car Cleaning aan.

Stap 2: Het kleien van de wagen

Een wagen lijkt na het wassen vaak proper. Inderdaad, lijkt. Wanneer we dit van dichterbij bekijken zullen er allerlei vuilresten van vliegen, boomsappen, kleine vlekken en noem zo maar op blijven kleven op de carrosserie. Soms wel zo miniem dat deze niet meteen zichtbaar zijn met het blote oog maar wel hun effect hebben op de glans. We verwijderen deze handmatig of machinaal zodat het geen effect meer kan hebben op de laklaag en onze was mooi egaal aan te brengen is. Dit heeft als gevolg dat de glans langer effectief blijft.

Stap 3: Polieren

Vaak heeft men het hier over 'simoniseren'. Dit is echter een foutieve benaming. Bij polieren wordt er in feite een heel dun laagje lak van een paar microm weggenomen die 90% van de waskrassen en lakdefecten kan rechtzetten. Dit gebeurt meestal machinaal om het gewenste resultaat te kunnen bekomen.

Stap 4: Beschermen

Na het aanbrengen en behandelen van alle voorgaande stappen is het nu tijd om de glans vast te gaan houden en liefst zo lang mogelijk.

Tijdens deze vier stappen houden we ook rekening met het volgende:

  • Hoe polier ik mijn voertuig, boot of moto met de juiste producten?
  • Wat mag ik zeker niet doen en wat moet ik zeker wel doen?
  • Welke materialen en machines gebruik ik hiervoor het best?

Stap 5: Spot Repair

Indien er na het polieren ergens aan de zijkant een kleine bluts of diepe kras tevoorschijn komt halen we die weg d.m.v. een spot repair.

Spot repair is een plaatselijke herstelling die gedaan wordt door middel van de juiste lak en vernis. Als de herstelling op een professionele manier verwijderd is, is er niets meer zichtbaar van de schade. Dit levert het totale plaatje op, dit om uw wagen opnieuw perfect te laten stralen zoals hij nog nooit eerder was.