Cursisten winnen Ondernemersdagen 2023 met déze 2 innovatieve concepten!

Van 31 januari tot 2 februari 2023 vonden de Ondernemersdagen plaats. Tijdens deze 3-daagse bootcamp leerden de cursisten innovatief ondernemen in een duurzame wereld. Op de laatste dag stelden ze hun concept voor in een krachtige pitch. De jury selecteerde 2 regionale winnaars van campus Brugge en Kortrijk. In Brugge ging de 1e plaats naar de groep van Herboristen, Floristen en Elektriciens. In Kortrijk kaapten de Grafische ontwerpers en Ondernemers lastechnieken de hoofdprijs weg. Ontdek hier de 2 winnende ondernemersideeën!

 

1. Buddies on BikesGet a Buddy, Get Motivated 

 

Stad Brugge zorgde voor een challenge over duurzame mobiliteit:

“Hoe krijgen we Bruggelingen (nog) meer en vaker op de fiets?”

groepsfoto van de Brugse cursisten die de Ondernemersdagen wonnen met Buddies on Bikes

de creatieve breinen achter Buddies on Bikes

 

De cursisten van de voltijdse dagopleidingen staken hun creatieve koppen bij elkaar. De Herboristen, Floristen en Elektriciens pakten uit met Buddies on Bikes. Deze app (à la Tinder) matcht jou met een fietsbuddy. Zo motiveren ze Bruggelingen om vaker samen op de fiets te springen. Want zeg nu zelf: samen fietsen is leuker dan alleen!

 

2. TVH Drive Drive to the Future

 

In Kortrijk zorgde TVH voor een uitdagende opdracht over ecologisch bewustzijn:

“Hoe kunnen we het onderwerp ‘duurzaamheid’ praktisch meer doen leven op de werkvloer voor alle werknemers van TVH?”

groepsfoto van de Kortrijkse cursisten die de Ondernemersdagen wonnen met TVH Drive

de ingenieuze bedenkers van TVH Drive

 

De cursisten van Grafisch ontwerper en Ondernemer lastechnieken wonnen met TVH Drive. Via deze app (à la BeReal) kan je elke dag een foto uploaden van je herbruikbare brooddoos en drinkfles op het werk. Wie ecologisch bewust is, krijgt een beloning zoals een gratis drankje, broodje of zelfs een halve dag verlof! Daarnaast willen ze elektriciteit opwekken via vaststaande bedrijfsfietsen. De ideale win-winsituatie: meer beweging tijdens de werkuren én gratis elektriciteit!

 

Proficiat aan alle deelnemers, en op naar de volgende editie in 2024!