#170404
#Opleiding #Wijn en dranken

Vermout!

Eeuwenoud en opnieuw gesmaakt

Introductie

Vermout! Dit eeuwenoude drankje werd onlangs herondekt door verschillende top-bartenders en daarmee liefhebbers van het betere aperitief.

Omschrijving

Je leert de geschiedenis en de productiemethode van vermout kennen, je maakt kennis met alle mogelijke kruiden en smaken die aanwezig zijn in dit hemelse drankje.  Maar wat zou je er van denken om je EIGEN vermout te maken?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Bartenders, sommeliers, horecapersoneel, horeca-uitbaters

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW)

Methodologie

De 2de les is een workshop, materiaal wordt ter beschikking gesteld

Programma

Les 1:

  • Geschiedenis
  • Basiskennis ingrediënten
  • Basiskennis productie
  • Hoe evalueer ik de kwaliteit van vermout

Les 2:

  • Productie van je eigen vermout
2017-404-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Maxime Willems is de oprichter van PROEF Foodlab, een nieuw innovatief foodconcept waar koks en foodies samenkomen om nieuwe projecten uit te testen. Maxime won in 2017 de culinaire innovator award van Gault Millau in de categorie "Education". Maxime begeleidt verschillende topbarmannen (cfr. Ran Van Ongevalle) in de ontwikkeling van hun dranken.