Theesommelier: introductie
Tea-time!
Introductie
Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur. De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is. India is dan 's werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en 'thee' ontstond.
Omschrijving
De opleiding theesommelier is opgesplitst in verschillende modules.
In deze introductiemodule krijg je een eerste kennismaking met thee.
- De hieropvolgende module 'China: bakermat van thee' bezorgt je de basiskennis over thee met focus op het belangrijkste theeland, China. Telkens worden verschillende soorten thee geproefd.
- Het vervolg hierop is de module 'De Chinese theeceremonie'.
- Aansluitend kan je de module 'Kruideninfusies en ice tea' volgen.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Horeca-uitbaters, chefs, sommeliers, bartenders, food & beverage managers
Bijkomende info
Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW)


Programma
- Vergelijkende studie van builtjes
- Inzicht in geuren en smaken
- Hoe thee proeven
- Het belang van water
- Wat is thee
Prijsinfo
Introductie € 65 (excl btw)
Bakermat China € 325 (excl btw)
De Chinese ceremonie € 65 (excl btw)
Wanneer je inschrijft voor alle 3 modules tegelijkertijd (Introductie - Bakermat China - de Chinese ceremonie) bedraagt de kostprijs voor de opleiding € 400 ipv € 455, excl 21% btw.

Wie thee zegt, zegt Ann Vansteenkiste. Door haar kennis als herboriste en aromatherapeute is ze verslingerd geraakt aan de Camellia Sinensis, de theeplant. Haar passie bracht haar in alle gerenommeerde horecazaken waar zij met haar exclusieve rechtstreeks geïmporteerde thee de theekaart opstelt. Dat thee een ware bron van energie is kan zijn toont Ann zonder twijfel aan.
Want naast moeder van zeven is zij ook auteur van 'De stille kracht van thee' - Winner Gourmand Dutch Cookbook Award 2011 en 'Zelfgeplukt'.