#170526
#Opleiding #Wijn en dranken

Theesommelier: introductie

Introductie

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur. De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is. India is dan 's werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en 'thee' ontstond.

Omschrijving

De opleiding theesommelier is opgesplitst in verschillende modules.

In deze introductiemodule krijg je een eerste kennismaking met thee.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horeca-uitbaters, chefs, sommeliers, bartenders, food & beverage managers

Bijkomende info

Opleiding in samenwerking met het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut (EVW)

annvansteenkistepuerhoolon-1-1_2017-526.jpg
annvansteenkistepuerhoolon-1-2_2017-526.jpg

Programma

  • Vergelijkende studie van builtjes
  • Inzicht in geuren en smaken
  • Hoe thee proeven
  • Het belang van water
  • Wat is thee
2017-526-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Wie thee zegt, zegt Ann Vansteenkiste. Door haar kennis als herboriste en aromatherapeute is ze verslingerd geraakt aan de Camellia Sinensis, de theeplant. Haar passie bracht haar in alle gerenommeerde horecazaken waar zij met haar exclusieve rechtstreeks geïmporteerde thee de theekaart opstelt. Dat thee een ware bron van energie is kan zijn toont Ann zonder twijfel aan.

Want naast moeder van zeven is zij ook auteur van 'De stille kracht van thee' - Winner Gourmand Dutch Cookbook Award 2011 en 'Zelfgeplukt'.