Microbrouwer

Meester in de Microbrouwerij- van ingrediënten tot bier
  • Opleidingscheques
Hou me op de hoogte
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Microbrouwer

Meester in de Microbrouwerij- van ingrediënten tot bier
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • Opleidingscheques

Microbrouwer

Meester in de Microbrouwerij- van ingrediënten tot bier
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • Opleidingscheques

Introductie

Droom je ervan om je eigen bier te brouwen?

Ben je nieuwsgierig naar de geheimen achter ambachtelijk brouwen?

Wil je deel uitmaken van de bloeiende gemeenschap van gepassioneerde microbrouwers?

Stap in de boeiende wereld van ambachtelijk brouwen en word een ware meester van de microbrouwerij.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je verwerft diepgaande kennis over grondstoffen, fermentatiemethodes, brouwtechnologie en het brouwproces in de praktijk. Hierbij ontwikkel je ook vaardigheden in de toegepaste bedrijfsvoering met de nadruk op het opzetten en beheren van een brouwerij. Je leert diverse bierstijlen brouwen en hoe je jouw eigen bierrecept uitschrijft. Daarnaast kom je ook te weten hoe je jouw bier in distributie kan brengen, hoe je een community en lokale betrokkenheid creërt en ook hoe je een commercieel beleid voert. Met andere woorden leer je bier brouwen, een brouwerij op te starten en deze ook te runnen.  

Omschrijving

UNESCO heeft ons Belgisch bier erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Onze opleiding microbrouwer biedt jou de unieke kans om de fijne kneepjes van het brouwvak te leren en deel uit te maken van dit immaterieel cultureel erfgoed. Ontdek de geheimen achter het creëren van hoogwaardige, smaakvolle bieren die de harten van bierliefhebbers over de hele wereld veroveren.

Onder begeleiding van onze ervaren docenten leer je de kunst van het selecteren en doseren van de beste ingrediënten, het beheersen van het brouwproces, het bedienen van de bouwinstallatie en het perfectioneren van je eigen unieke bierrecepten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is geschikt voor zowel aspirant-brouwers als voor personen die reeds werkzaam zijn in de brouwerijsector, horecazaken of aanverwante vakgebieden.

Methodologie

De lesmethodologie omvat zowel theorie als praktijkgerichte degustatie.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

De opleiding Microbrouwer duurt 2 jaar:

Van de basisfacetten bier maken naar inrichting en beheer van een microbrouwerij:

  • Bier en grondstoffen (5 sessies)
  • Brouwproces en gisting (6 sessies)
  • Brouwerij: inrichting en beheer  (5 sessies)
  • Praktijk brouwen:  (8 sessies -zaterdagen + 4 lessen receptuurbeschrijving en bottelen)
  • Biochemie en chemie in de brouwerij (5 sessies)

De praktijklessen gaan door in verschillende brouwerijen.

Bijkomende info

  • De prijs op de website is het inschrijvingsgeld voor de eerste module Bier en grondstoffen.
  • Lesdata op de website zijn van de eerste module.  De lessen gaan in het voorjaar door elke donderdagavond (met uitzondering van de schoolvakanties), telkens van 18u tot 22u30.
  • Info over het inschrijvingsgeld en lesdata van de vervolgmodules, contacteer info@syntrawest.be.
  • Degustatieglazen en grondstoffen zijn inclusief.

Cursusmateriaal kan gratis worden geraadpleegd of gedownload op ons digitaal platform.

Examen

.

Getuigschrift

Indien je slaagt voor alle moduleproeven én de eindproef, ontvang je het getuigschrift Microbrouwer.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Cursusbegeleider

Kathy Dejonckheere

Stel je vraag

Ook interessant voor jou

Met het volgen van deze cursus kun je misschien binnenkort ook jouw plaats verdienen in de boeiende en boomende biermarkt.
  • icon Nog niet gekend
  • icon Coming Soon
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend