Microbrouwer


Ingrediënten van bier.
#210096
#Opleiding #Wijn en dranken

Introductie

Stap in de boeiende wereld van ambachtelijk brouwen en word een ware meester van de microbrouwerij. Onze opleiding microbrouwer biedt jou de unieke kans om de fijne kneepjes van het brouwvak te leren. Ontdek de geheimen achter het creëren van hoogwaardige, smaakvolle bieren die de harten van bierliefhebbers over de hele wereld veroveren. Onder begeleiding van ervaren professionals leer je de kunst van het selecteren van de beste ingrediënten, het beheersen van het brouwproces en het perfectioneren van je eigen unieke bierrecepten. Duik in de wereld van de microbrouwerij en maak van je passie voor bier een bloeiende carrière. Doe mee aan onze opleiding microbrouwer en zet de eerste stap naar het realiseren van je droom om jouw eigen biermerk te creëren en te laten schitteren in de boeiende wereld van de ambachtelijke brouwerijen.

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Je leert alles over grondstoffen, fermentatiemethodes, brouwtechnologie en brouwproces in de praktijk. Je komt alles te weten over de toegepaste bedrijfsvoering in een brouwerij. Met andere woorden: je leert een brouwerij op te starten en te runnen. Je ontdekt hoe je verschillende bierstijlen brouwt en hoe je je eigen bierrecept uitschrijft. Daarnaast kom je te weten hoe je je bier in distributie kan brengen. Je leert hoe je een community en lokale betrokkenheid creëert en hoe je een commercieel beleid voert. Ook de toegepaste bedrijfsvoering in een brouwerij komt uitvoerig aan bod.

Omschrijving

UNESCO heeft ons Belgisch bier erkend als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. Wil jij deel uitmaken van deze razend populaire trend? Leer de kunst van het brouwen in onze opleiding. Ontdek hoe je de perfecte grondstoffen selecteert en doseert, hoe je de brouwinstallatie bedient en hoe je jouw eigen unieke bierrecept tot leven brengt. Word een meesterbrouwer en geniet van het succes dat jouw zelfgebrouwen bier zal brengen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze lessen zijn voor iedereen die interesse heeft in de technische kant van bier, de startfase tot productie bier of wil starten als brouwer.  Je kan evengoed tewerkgesteld zijn in een brouwerij, bierrestaurant, horecazaak, ...

Methodologie

Theorie en degustatie.

Programma

De opleiding Microbrouwer duurt 2 jaar:

Van de basisfacetten bier maken naar inrichting en beheer van een microbrouwerij:

  • Bier en grondstoffen (5 sessies)
  • Brouwproces en gisting (6 sessies)
  • Brouwerij: inrichting en beheer  (5 sessies)
  • Praktijk brouwen:  (8 sessies -zaterdagen + 4 lessen receptuurbeschrijving en bottelen)
  • Biochemie en chemie in de brouwerij (5 sessies)

De praktijklessen gaan door in verschillende brouwerijen.

Examen

.

Getuigschrift

Na het volgen van de lessen en slagen van de examens, ontvang je het getuigschrift Microbrouwer.

Prijsinfo

  • De prijs op de website is het inschrijvingsgeld voor 1 cursusjaar
  • Het zelfgebrouwen bier kan worden gekocht aan de accijnzenprijs
  • Degustatieglazen en grondstoffen zijn inclusief

Cursusmateriaal kan gratis worden geraadpleegd of gedownload op ons digitaal platform.

Docent aan het woord

De opleiding Work-life balance voor de werkende ouder doet er toe, want het gaat over het leven zelf.

Maaike

See you on