Sweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie
Artisanale snoepen maken: bewerken en verwerken van suikerSweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie
Artisanale snoepen maken: bewerken en verwerken van suiker-
Vanaf 17-01-2024
-
Brugge
-
10 sessie(s)
-
756,25 incl. BTW
Sweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie
Artisanale snoepen maken: bewerken en verwerken van suiker-
Vanaf 17-01-2024
-
Brugge
-
10 sessie(s)
-
756,25 incl. BTW
Wat kent men na het volgen van deze opleiding?
Je leerde alle technieken die van belang zijn voor een confiseur.
Omschrijving
Zoetigheden en snoepgoed … Ze zijn een kleurrijke eyecatcher in je etalage, zorgen voor een finishing touch na een maaltijd, doen je klant likkebaarden en worden massaal impulsief gekocht.
Maar hoe bereid je artisanale snoep? In deze opleiding leer je alles wat een vakman moet weten over de verwerking en bewerking van suiker. Confiserie wordt volledig behandeld. Je leert technieken voor de creatie van zowel marshmallows, boterkaramels, zachte snoep als harde snoep.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Bakkers, banketbakkers, chocolatiers, ijsbereiders, restaurateurs, traiteurs en hun medewerkers
Methodologie
Dit zijn workshops. Gelieve beroepskledij (schort, bakkersvest, bakkersbroek) en klein materiaal (klopper, spatel, paletmes) mee te brengen.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Initiatie suiker bewerken
- verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
- basistechnieken overlopen en toepassen: koken, satineren
- verschillende bindmiddelen: overzicht en gebruiksvoorwaarden
- alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen
Marshmallows
- marshmallows, guimauve, spek
- invloed van grondstoffen op het eindresultaat
- verschillende soorten marshmallows
- klassieke en minder klassieke toepassingen
- toepassing in meerdere smaken en vormen
Boterkaramels
- harde en zachte boterkaramels, fudges
- invloed van grondstoffen op het eindresultaat
- boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines
Zachte snoep
- pâte de fruits, lokum, gommen, zwarte muizen
- invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
- verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur, ...
Harde snoep
- feuilleté, gevulde feuilleté, kustrocken, lekstokken
- invloed van grondstoffen en kookgraad
- verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
- bewaarmethodes
Bijkomende info
Alimento-korting
Alimento zorgt voor elke werknemer in PC 118 of PC 220 voor een tegemoetkoming. Om de Alimento-korting aan te vragen, dien je én je werkgever én Syntra West te contacteren. Je werkgever betaalt eerst het inschrijvingsgeld aan Syntra. Je werkgever contacteert Alimento om dit inschrijvingsgeld terug te krijgen.
Meer info via: https://www.alimento.be/nl/bakkers/pagina/opleidingen-bij-cvo-of-syntra
Opgelet: Alimento komt niet tussen in de kosten voor cursussen of grondstoffen.
Locaties en data
Planning
wo (17/01/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (24/01/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (31/01/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (21/02/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (28/02/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (06/03/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (13/03/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (17/04/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (24/04/2024) | 18:00 - 21:00 |
wo (15/05/2024) | 18:00 - 21:00 |
Duur
wo 17-01-2024 t.e.m. wo 15-05-2024ADRES
- Syntra West Brugge
- Spoorwegstraat 14
- 8200 Brugge Bekijk op Google Maps
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Cursusbegeleider
Chantal Debusseré