#160060 #Mode en kledij

Ontwerper van lederen handtassen en accessoires

Omschrijving

Heb je na het volgen van de opleiding Vervaardiger van Lederen handtassen en accessoires (voorheen Marokijnbewerker) de smaak voor het beroep te pakken?

Dan is deze bijkomende module zeker iets voor jou!

Voorkennis

Om van start te kunnen gaan met deze opleiding moet je reeds de technische vaardigheden voor het vervaardigen van handtassen en lederen accessoires onder de knie hebben. Hier wordt tijdend de opleiding niet meer bij stilgestaan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze nieuwe, bijkomende opleiding is bedoeld voor oud-cursisten van de opleiding Marokijnbewerker die zich verder willen specialiseren in het ontwerper van tassencollectie.

Ook niet cursisten die actief zijn binnen de sector en over aantoonbare ervaring beschikken komen in aanmerking voor het volgen van deze opleiding.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig een collectie van handtassen en lederen accessoires te ontwikkelen van A tot Z.

Programma

Deze module wordt ingedeeld in verschillende grote blokken: de Ideeëngeneratie (ontwerpstudie) de Trendstudie, materiaalonderzoek ,realisatie/creatie van de handtassen en accessoires en de integratie van het luik toegepast bedrijfsbeheer.

De cursisten krijgen de opdracht om in totaal een mini collectie te ontwerpen en te ontwikkelen.

Dit door de cursist zelf gekozen thema of project . De collectie bestaat uit 4 handtassen met bijhorende lederen accessoires.

DE IDEEËNGENERATIE EN ONTWERP

Cursisten leren hun ideeën visueel maken via schetsen, collages, assemblages, prototypes op schaal. Ze leren een moodboard maken en stellen hun ideeën voor aan de groep. Cursisten leren een eigen stijl bepalen a.d.h.v. verschillende indrukken. Ze gaan op zoek naar nieuwe ideeën voor het samenstellen van een samenhangende collectie. De cursisten leren doelgericht creëren naar vb. een thema, in opdracht van een ontwerper of merk enz. De cursisten doen inspiratie op door het bestuderen van oude en nieuwe vakliteratuur.

TRENDSTUDIE

Cursisten onderzoeken de trends voor de toekomst .

Deze worden geanalyseerd om de stijl en opmaak van hun collectie te bepalen.

MATERIALENONDERZOEK

CREATIE EN TECHNISCHE UITVOERING

De cursisten gaan hun collectie van 7 stuks verder uitwerken. Ze maken voor elke handtas een fi nale ontwerptekening en gaan hierna van start met de technische uitvoering ervan.

De cursisten leren hiervoor de ontwerpen in een patroon om te zetten en uit te voeren. In deze facultatieve module wordt verwacht dat de cursisten hun collectie afl everen met een perfect afwerkingsniveau. De cursist kunnen de nieuwe technieken in de collectie toe te passen. Per ontwerp maken ze een kostprijsberekening op.

TOEGEPAST BEDRIJFSBEHEER

Opzet: Inzicht verwerven in de sector, aanhalen van belangrijke beurzen en evenementen, marketing, leveranciers,...

PRESENTATIE COLLECTIE

De cursist organiseert op het einde van het schooljaar de presentatie van zijn collectie van 4 stuks en lederaccessoires. Hij voorziet een eigen label, optimale opstelling in de ruimte, gepaste belichting, betiteling, publiciteit,.. De cursist dient voor elk stuk van zijn collectie zijn volledig ontwerpproces te tonen, schetsen, moodboards, inspiratiebronnen, maquettes, stappenplan, kostprijsberekening. De cursist wordt bevraagd omtrent de manier waarop hij de productie zal aanpakken en hoe de verdere commercialisering en opvolging zal.

EINDPROEF

Lesdata

Begindatum Lesdata
10/09/02018 Bekijk lesdata

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be