Prijszetting voor de creatieve sector

#210150
#Opleiding #Kunst en ambacht

Introductie

Ambities om binnen de creatieve sector als ondernemer van start te gaan? Dan mag je deze infosessie beslist niet missen!

Omschrijving

Je volgt/volgde één van onze creatieve makersopleidingen, nu word je verwacht in staat te zijn om de technieken binnen jouw opleiding onder de knie te hebben. Je kan een object zelfstandig maken, van ontwerp-idee tot realisatie.

Droom je er intussen van om ook iets te gaan doen met deze ambacht, misschien is die droom wel tijdens de opleiding ontstaan?

Het gevolg van die droom is dat je best wel even aan het rekenen en tellen slaat, om na te gaan hoe haalbaar je droom wel is… Misschien hoeft het niet meer bij dromen te blijven!

 

Wij bieden diverse opleidingen aan om elke ondernemer in spé te begeleiden. Dit zijn eerder algemene trainingen passend binnen elke sector.

Maar we weten dat cursisten die een makersopleiding volgden rond bepaalde topics vaak op hun honger blijven zitten.  Het meest genoemde topic blijkt de kostprijsberekening of prijszetting te zijn. Want hoe bepaal je nu een prijs voor jouw ontwerp of dienst? Vraag je te weinig, dan kom je niet uit de kosten. Vraag je te veel, dan houden je potentiële klanten hun portemonnee stevig dicht of stel je hen teleur.

 

Daarom willen wij je alvast op weg helpen! Wij organiseren in samenwerking met Flanders DC een infosessie rond prijszetting binnen de creatieve sector. Simon Gryspeert is adviseur bij Flanders DC en hielp al heel wat creatievelingen verder met het bepalen van hun prijs.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Cursisten en oud-cursisten van de makersberoepen van Syntra West.

Iedereen met ambitie om zelfstandig aan de slag te gaan binnen de creatieve sector.

Programma

Vraag je voldoende voor je werk? Te weinig misschien? Of prijs je jezelf uit de markt met een te hoge prijs? Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is niet zo simpel. Ondernemers in de creatieve sector worstelen vaak met hun prijszetting. ‘De juiste prijs’ hangt af van heel wat factoren. Tijdens deze sessie geven we inzicht in verschillende verdienmodellen en leren we je drie manieren kennen om je basisprijzen te bepalen.

Daarnaast gaan we ook in op smart pricing: technieken om je prijs te gebruiken als marketinginstrument, zónder dat je de goedkoopste moet willen zijn.

 

Tijdens de sessie gaan we oa. in op prijsinzicht.be , een tool die Flanders DC ontwikkelde om creatievelingen te helpen bij een kostengebaseerde prijsbepaling. Als voorbereiding op de sessie kan je deze tool invullen voor je eigen situatie. We voorzien ook tijd voor Q&A, dus denk alvast na over jouw eigen vragen of moeilijkheden.

Prijsinfo

Deze sessie wordt exclusief én gratis aangeboden door Syntra West en Flanders DC aan onze huidige laatstejaars cursisten van de creatieve opleidingen.

Gelieve bij inschrijving je opleiding en campus te vermelden.

Oud-cursisten en niet-cursisten kunnen deze opleiding tegen betaling ook bijwonen.

Simon Gryspeert, Adviseur bij Flanders DC

Flanders DC, of voluit Flanders District of Creativity, is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. We ondersteunen creatieve ondernemers bij de start, groei of professionele uitbouw van hun onderneming. Zo zorgen we voor meer Return on Creativity. Heel concreet kan je bij ons terecht voor persoonlijk zakelijk advies, infosessies en netwerkevenementen, promotieacties in binnen- en buitenland, kruisbestuiving met andere sectoren en informatie, tools en inspiratie via onze website en nieuwsbrieven.