#180649
#Opleiding #Horeca

Zaalbereidingen: van basis tot hedendaags NIEUW

Introductie

Inhoud is belangrijk. Maar een goeie vorm en presentatie ook. Dat geldt voor veel dingen, en al zeker voor een goed gerecht. Een lekker diner met fijne ingrediënten smaakt des te beter als het op vakkundige wijze wordt versneden, bereid en gepresenteerd voor de ogen van de klant.

Wie kent ze niet, de filmpjes die dagelijks opduiken op sociale media? Filmpjes waarin we te zien krijgen hoe een ober vakkundig een gerecht versnijdt of bereidt voor het oog van de klant én zijn smartphone ... De zaalbereiding is opnieuw aan haar opmars begonnen.

In deze twee sessies leer je hoe je jouw klanten kan verwennen en ervoor kan zorgen dat de smartphones uitgehaald worden en filmpjes viraal gaan. Onze docent leert je de basisknepen en de klassieke bereidingen in de eerste sessie, waarna je in de tweede sessie wat meer gevorderde technieken en modernere bereidingen zal kunnen bereiden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Hotelmedewerkers, restaurantuitbaters, koks, kelners, horecapersoneel.

Bijkomende info

Deze opleiding zal doorgaan in Restaurant De Casserole, Groenepoortdreef 17, 8200 Brugge.

Methodologie

De bereidingen worden verdeeld. Je kan zelf aan de slag aan een aantal, maar niet alle, bereidingen. Je hoeft zelf geen materiaal of speciale kledij te voorzien.

Programma

Sessie 1

 

  • cocktail aux crevettes
  • sole Meunière, sole grillé
  • piepkuiken 'Clamart'
  • kip met dragonsaus
  • steak au Poivre
  • crêpe Suzette
  • Irish coffee

Sessie 2

 

  • asperges a la flamande
  • dorade royal met Béarnaise
  • zeebaars in zoutkorst
  • parelhoen Fine Champagne
  • moderne bereding met konijnenrug
  • lamszadel
  • artisjok 'moderne' (veggie)
  • ananas flambé

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 27/05/2019 19:00 22:00
maandag 03/06/2019 19:00 22:00

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

  • Casserole Restaurant
  • Groene-Poortdreef 17
  • 8200 Sint-Michiels
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2018-649-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Ief Vanhonnacker is docent wijnkennis aan het EVW en zaaldocent bij Hotelschool Ter Groene Poorte. In 2016 werd hij laureaat op de prestigieuze wedstrijd 'Prosper Montagnée' en mag hij zichzelf sinds die dag Beste Maitre d'Hôtel van België noemen. In 2018 bevestigde hij zijn talent: Hij werd 2e op de prestigieuze wedstrijd 'Coupe Georges Baptiste' en mag zichzelf vice-Europees kampioen noemen.