Restauranthouder - Avondopleiding
Een eigen horecazaak uitbaten
- Startdatum niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
- Nog niet gekend
Introductie
Een carrière in de horeca iets voor jou?
Je droomt ervan je eigen horecazaak te runnen of om in een horecazaak te werken?
Dan is deze praktijkgerichte opleiding echt iets voor jou.
Omschrijving
In de opleiding Restauranthouder maken we je vakbekwaam om bewust te kiezen voor jouw zaak, je droom te realiseren en je klanten te laten genieten van je culinaire verwezenlijkingen. Je leert alle kneepjes van het vak: ingrediëntenkennis, professionele serveertechnieken, bereiden van gastronomische menu's en kostprijsberekeningen van je menu's. Je docenten zijn vakspecialisten die al jarenlang een eigen horecazaak runnen en na het succesvol afronden van deze opleidig ben je klaar om je eigen horecazaak te starten.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Deze opleiding richt zich op iedereen die als restauranthouder of traiteur aan de slag wil.
Ook medewerkers uit de horeca kunnen hieraan deelnemen om hun vaardigheden aan te scherpen.
Toelatingsvoorwaarden
De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar. Er is geen specifieke voorkennis vereist.
Methodologie
De lessen binnen dit traject zijn een mix van theorie en praktijk.
Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?
Deze opleiding duurt 3 jaar waarbij je 1 x/week naar de les gaat.
Het volledige traject bestaat uit de volgende modules:
1e jaar: Horecamedewerker
Basis hygiëne en veiligheid
- HACCP
- Onderhoud en reiniging
- Bacterie- en temperatuurbeheersing
- EHBO
- Brandveiligheid
- Praktijk EHBO
- Praktijk brandveiligheid
- Begeleiding verwerken inhoud e-learning
- Moduleproef
Basis keukentechnologie
- Basis keukentechnologie
- Moduleproef
Warenkennis en keukenpraktijk
- Warenkennis en keukenpraktijk: basisbereidingen
- Moduleproef
Basis zaal
- Zaaltechnieken
- Online - zaalterminologie
- Begeleiding verwerken inhoud e-leren
- Module proef
Evaluatie praktijk horecamedewerker
2e jaar: restauranthouder kok - kelner
Gevorderde keukenpraktijk
- warenkennis en praktijk
Serviceverlening
- Etiquette
- Gastenontvangst
- Protocol
- WOW-service
- Omgaan met klachten en conflicten
- Examen
Gevorderde zaaltechnieken
- Keuken-zaalcoördinatie
- Zaaltechnieken
Wijn leren proeven
- Degustatietechnieken
- De druif als basis
- Witte wijn als basis voor degustatie
- Rode wijn als basis voor degustatie
- Schuimwijn als basis voor degustatie
- Combinatie wijn en gerechten
- Examen Wijn leren proeven
Drankenkennis
- Bier
- Frisdranken en waters
- Distillaten, aperitieven, cocktails en mocktails
- Warme dranken
- Examen
3e jaar: vervolg restauranthouder kok-kelner
Gevorderde warenkennis en praktijk: gastronomische keuken
- warenkennis en praktijk gevorderd (eigen creaties)
Wereldculturen
- Cultuurgebieden
- De 5 grote wereldgodsdiensten
- Historie, cultuur, taal en gastvrijheid verschillende landen en regio's
- Examen
Bier leren proeven
- Degustatietechnieken
- Basismaken bitter, zuur, zoet, zout/umami
- Examen
Gevorderde zaalpraktijk en zaalbereidingen
- Gevorderde zaalpraktijk
- Zaalbereidingen
Eindproef Kok - Eindproef Kelner
Optioneel in functie van diploma:
Traject succesvol ondernemen
Bijkomende info
Er is wekelijks les op dinsdagavond, telkens van 18u30-22u. Er is geen les tijdens schoolvakanties.
Syllabi, grondstoffen en een basispakket beroepskledij zijn inbegrepen in de prijs.
Voor deze opleiding krijg je een basispakket beroepskleding aangeboden. De werkmaterialen die van toepassing zijn tijdens de lessen moeten aangekocht worden door de cursist zelf. Gedetailleerde informatie wordt hierover gegeven in de 1e les.
De syllabi – indien van toepassing - worden enkel digitaal ter beschikking gesteld op het digitaal platform. Heb je graag nog een print bij de hand? Dan bieden we je de mogelijkheid om deze te bestellen tegen een minimale printkost via de printshop van Syntra. Na upload via de shop, ontvang je 6 werkdagen later al je syllabus op het door jou gekozen adres.
Getuigschrift
Na het volgen van de opleiding en het slagen in de examens ontvang je een getuigenschrift Restauranthouder.
Of volg het volledige traject!
Wil je meer weten?
Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?
Contacteer onze Ontwikkelaar
Pieter Lemmens