#180324
#Opleiding #Horeca

Pizzaiolo (pizzabakker) NIEUW

Omschrijving

Het ideale deegrecept, de ideale mix van ingrediënten, de finesses van de bereiding van de pizza, de bodem zoals voorgeschreven voor de perfecte pizza.

In één week tijd leer je de basis van een echte pizzabakker/pizzaiolo

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Pizzabakkers, bakkers, restauranthouders, traiteurs, ...

Methodologie

Je gaat in deze lessen actief aan de slag gelieve aangepaste kledij/materiaal mee te brengen zijnde:

  • een schort en/of koksjas
  • 2-tal handdoeken
  • een officemes
2018-324-1-Afbeelding-1-groot.jpg

Programma

Dag 1:

  • Geschiedenis van de pizza
  • De basis ingrediënten van de pizza: bloem, gist, water, olie en zout
  • Soorten bloem en hun specifieke eigenschappen
  • Het maken van een eerste deeg

Dag 2:

  • Het maken van een pizza classica
  • Het deeg van de pizza: handmatig, mechanisch, gisting, rijping en stijging van het deeg
  • Kneed- en roltechnieken
  • Apparatuur

Dag 3:

  • Het maken van een pizza in schaal en het oefen van het stretchen van de pizza classica

Dag 4:

  • Het maken van een pizza napoletana en het stretchen van de pizza classica
  • Pizza topping: tomaat, mozzarella, kaas, olie, specerijen en kruiden, verschillende ingrediënten voor toppings: groenten, vlees, crème en ingeblikte producten

Dag 5:

  • Herhaling van de leerstof en een pizzabakken naar keuze voor enkele juryleden
Datum Startuur Einduur
maandag 03/12/2018 09:00 12:30
maandag 03/12/2018 13:00 16:00
dinsdag 04/12/2018 09:00 12:30
dinsdag 04/12/2018 13:00 16:00
woensdag 05/12/2018 09:00 12:30
woensdag 05/12/2018 13:00 16:00
donderdag 06/12/2018 09:00 12:30
donderdag 06/12/2018 13:00 16:00
vrijdag 07/12/2018 09:00 12:30
vrijdag 07/12/2018 13:00 16:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2018-324-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Pizzalegende en meesterpizzabakker Massimo Quondamatteo heeft een eigen pizzaschool in het Italiaanse Fermo (Marche) waar hij jaarlijks verschillende pizzaiolo's opleidt. Daarnaast reist Massimo de wereld rond om mensen bij te staan in het opstarten van hun zaak.

2018-324-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

Aroldo Lacomelli, eigenaar van restaurant Il Destino in Meeuwen, heeft jaren geleden zelf een pizzabakkersopleiding gekregen in Italië. Als restauranthouder en geschoold pizzaiolo kent hij ondertussen het geheim van een authentieke, klassieke pizza.