#180063
#Opleiding #Digitaal technisch tekenen

BricsCAD voor de spontane gebruiker


BricsCAD kennismaking

Omschrijving

BricsCAD is en krachtige CAD-software en biedt alle bekende .dwg 2D CAD functies, met daarnaast tijdbesparende tools en 3D Direct Modeling. BricsCAD ondersteunt het DWG bestandsformaat. U kunt uw .dwg files lezen en bewerken zonder enige vorm van conversie.

Klaar om voorbij de horizon van AutoCAD te kijken? BricsCAD biedt een compleet nieuwe wereld. Met een snel groeiende community van gebruikers en developers. En met een extreem rijke combinatie aan functies voor 2D schetsen en 3D modelleren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze cursus is bestemd voor personen die sporadisch te maken hebben met technische tekeningen maar zelf geen grote aanpassingen moeten doen.

Voorkennis

Basiskennis Windows is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 8 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg wert u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming tot 40% korting via de KMO-portefeuille bekomen.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

De focus ligt op het .dwg formaat. U zal in beperkte mate met BricsCAD leren werken.

bricscad-1-1_2018-63.jpg

Programma

  • Welke 2D/3D bestandstypen bestaan er, en hoe kan ik deze openen?
  • Kennismaking met de gebruikersinterface
  • Openen van tekeningen, controles uitvoeren, nameten, opmerkingen plaatsen
  • Afdrukken van tekeningen
  • Basis teken- en bewerkingscommando's
  • Hulpmiddelen om efficiënt te werken
  • Eigenschappen en voordelen van de verschillende objecten
2018-63-1-OmschrijvingDocent-2.jpg

In samenwerking met Bricksys en Fréderic Vandenplas