Holistic pulsing massage


Leer de holistic pulsing techniek toepassen!
#060458
#Opleiding #Beauty en wellness

Omschrijving

Holistic Pulsing is een respectvolle behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Pulsing helpt om diepgewortelde opgebouwde spanningen op zowel lichamelijk als psychisch vlak los te laten en de levensenergie te laten stromen.

Het is een uitermate geschikte therapie om stress te verlichten, traumatische ervaringen, moeilijke gebeurtenissen te verwerken, voor mensen die hun emoties hebben verdrongen, om inzicht in de psyche te krijgen, vermoeidheid te verhelpen en om klachten als hoofdpijn, rugpijn, en spierpijn op te lossen. Het is bovendien ook een zeer goede therapie voor zwangere vrouwen.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust en gaat zich ontspannen. De continuïteit van de pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst wordt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbewegingen over te geven, zich er als het ware 'in te laten zakken'.

Door het lichaam te motiveren om zijn natuurlijke ritmes terug op te nemen wordt het lichaam ook aangespoord om alle overtollige spanning(en) los te laten. Daardoor worden blokkades opgeheven en je energie gaat terug vrij stromen. De kracht van het pulsen is juist de zachtheid,het respect en de afstemming op je persoonlijke ritmes. Door zijn zachtheid

en niet manipulerende manier kunnen spanningen die in de diepte van je weefsels, spieren en organen zijn opgeslagen worden geprikkeld om los te laten. Alles gebeurt op jouw tempo en ritme.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding is bestemd voor professionals uit de sector.

Programma

  • Kennismaking met Pulsing
  • Oorsprong, positieve effecten, indicaties en contra-indicaties, de beschrijving van de pulsen en de harmonische opbouw ervan
  • Hoofdstromen ruglig naar voeten, naar bekken, naar hoofd, kernpuls, buiklig naar voeten en hoofd
  • Zijstromen van de benen en armen in ruglig, benenen armen in buiklig

Deze opleiding bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk.