Adviseur circulair ondernemen

Verken innovatieve businessmodellen die de weg banen naar een circulaire economie. Ontdek praktische tools om duurzaamheid te implementeren in jouw bedrijf.
  • icon Vanaf 17-01-2025
  • icon Brugge
  • icon 0.5 jaar
  • icon 590,48 incl. BTW
Schrijf in
  • icon Vanaf 17-01-2025
  • icon Brugge
  • icon 0.5 jaar
  • icon 590,48 incl. BTW

Introductie

Ben jij klaar om de toekomst van duurzaam ondernemen vorm te geven? Ontdek de opleiding Adviseur circulair ondernemen en laat je inspireren door de circulaire revolutie.

Onze opleiding ‘Adviseur circulair ondernemen’ is jouw gids in de wereld van circulaire economie. Met diepgaande kennis, praktische vaardigheden en scherpe inzichten, helpen we bedrijven bij hun transitie naar een circulaire mindset.

Deze opleiding gaat verder dan kennisoverdracht. We willen innovatie stimuleren, duurzame praktijken bevorderen en zakelijke beslissingen aanmoedigen die niet alleen winst opleveren, maar ook een positieve impact hebben op het milieu én de economie. Doe mee en word een circulaire held!

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het afronden van de opleiding tot Adviseur circulair ondernemen zijn er diverse boeiende carrièremogelijkheden die je kunt verkennen:

•Duurzaamheidsadviseur: Werk als consultant of adviseur voor bedrijven die hun duurzaamheidsstrategieën willen verbeteren.

•Supply Chain Manager: Als supply chain professional kun je je specialiseren in circulaire supply chains.

•Milieubeleidsanalist:Werk bij overheidsinstanties, non-profitorganisaties of bedrijven die zich richten op milieubeleid.

•Innovatie- en Onderzoeksrollen: Doe onderzoek naar nieuwe circulaire technologieën, businessmodellen en materialen.

•Projectmanager Duurzaamheid: Leid projecten gericht op duurzaamheid en circulaire economie.

•Docent of Trainer: Deel je kennis en expertise door les te geven aan studenten, professionals of bedrijven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zich wil specialiseren in circulair ondernemen en een positieve impact wil hebben op zowel het milieu als de economie.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Voor deze cursus zijn er geen specifieke instapvoorwaarden. Een diploma Hoger Secundair Onderwijs (6ASO, 6TSO, 6KSO of 7BSO) is wel aanbevolen.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

Module: inleiding tot circulair ondernemen (20u)

Duik in de wereld van circulaire economie. Leer de basisprincipes, ontdek de kansen en begrijp waarom circulair denken de sleutel is tot een duurzame toekomst.

Module: circulair ondernemen in kaart gebracht (8u)

Ontdek de verschillende facetten van circulair ondernemen. Van grondstoffen tot productieprocessen, leer hoe je de cirkel sluit en waarde creëert.

Module: circulaire bedrijfsmodellen en tools (40u)

Verken innovatieve businessmodellen die de weg banen naar een circulaire economie. Ontdek praktische tools om duurzaamheid te implementeren in jouw bedrijf.

Module: circulaire bedrijfsvoering- project management (36u)

Leer hoe je circulaire projecten opzet en beheert. Van afvalstromen tot hergebruik, krijg inzicht in effectief projectmanagement.

Module: circulaire bedrijfsvoering: change management (16u)

Verandering begint bij mensen. Ontdek hoe je medewerkers meeneemt in de circulaire transitie. Leer over gedragsverandering, communicatie en duurzame impact.

Eindproef

Bijkomende info

De syllabi worden digitaal ter beschikking gesteld op het online cursistenplatform. Je kunt deze uitprinten of je brengt een laptop mee naar de theorieles.

Getuigschrift

Wie deze opleiding met succes beëindigt, ontvangt volgend document, erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen:

•getuigschrift adviseur circulair ondernemen

Het getuigschrift wordt enkel toegekend aan deelnemers die regelmatig de lessen bijwonen, slagen voor de module examens, een eindwerk maken en dat met succes verdedigen voor een jury.

Locaties en data


Vanaf 17-01-2025
0.5 jaar
Schrijf in

€ 590,48 incl. BTW

Dag

ADRES

Wil je meer weten?

FotoKelly Bultynck
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Kelly Bultynck

Stel je vraag