Steeds meer werknemers combineren werk en opleiding via Vlaams Opleidingsverlof

Neem tot 250 uur betaald verlof op

VOV

Vlaams opleidingsverlof wint aan belangstelling

Het Vlaams opleidingsverlof wint aan populariteit onder werknemers in Vlaanderen, vooral in sectoren met knelpuntberoepen. Het aantal werknemers dat werk en opleiding combineert, steeg afgelopen schooljaar met 11%, aldus een analyse van Acerta Consult.

Het Vlaams opleidingsverlof geeft je het recht om een erkende opleiding te volgen en met behoud van je loon afwezig te blijven van je werk.

Neem tot 250u betaald verlof op per jaar

Met het systeem van Vlaams opleidingsverlof kunnen werknemers tot 250 uur betaald verlof opnemen om hun vaardigheden te versterken of om zich om te scholen naar een ander beroep. Vooral arbeiders en werknemers in grote bedrijven maken hier vaker gebruik van. Jongere werknemers grijpen deze kans ook meer aan dan oudere collega's.


De Syntra West-opleidingen waarvoor u opleidingsverlof kan aanvragen

Hoewel er geen specifieke cijfers zijn over welke opleidingen in het algemeen het meest gekozen worden, blijkt uit gegevens van het Vlaams Departement Werk en Sociale Economie dat vooral opleidingen in zorg, bouw, en bewakingstechnieken populair zijn. 

De Syntra West-opleidingen waarvoor u opleidingsverlof kan vragen kan u hier bekijken.

 

 

Meer weten over de voorwaarden van opleidingsverlof en andere interessante inschrijfvoorwaarden

Werknemers kunnen enkel gebruikmaken van het Vlaams opleidingsverlof voor opleidingen die geregistreerd staan in de Vlaamse opleidingsdatabank, die meer dan 7.000 opleidingen omvat. Mogelijks heb je ook interesse in onderstaande bijzondere inschrijfvoorwaarden bij Syntra West.