Ontdek de succesverhalen van het Shop Around the block Project!

Van idee tot realiteit: het Shop@theblock avontuur

Shop around the block

Shop around the block internationaal succes

Het internationale Shop@theblock project is ontstaan uit een visie om lokale kleine ondernemers te ondersteunen met het opzetten van (online) community hubs en een sterke online aanwezigheid. Met steun van Syntra West en andere partners, werd er een breed scala aan tools en trainingen ontwikkeld om ondernemers te begeleiden naar succes in de digitale wereld.

Het innovatieve Shop@theblock project heeft ondertussen al zijn stempel gedrukt op de wereld van lokaal ondernemen en online retail. Laten we een kijkje nemen in de inspirerende realisaties en impactvolle veranderingen die dit project al teweeg bracht met de verschillende projectpartners Pro Work, Fundacion Siglo22, Future In Perspective & Social Lab.

Hoogtepunten van de realisaties

Nieuwe webshops gelanceerd

Dankzij het project hebben lokale bedrijven hun eigen webshop kunnen opzetten. Deze nieuwe online platforms hebben niet alleen al bijgedragen aan een verhoogde zichtbaarheid, maar ook aan een groei in omzet. 

Innovatieve workshops en trainingen

Syntra West organiseerde tal van workshops en trainingen waarin ondernemers leerden hoe ze hun online winkels konden optimaliseren. Van zoekmachineoptimalisatie (SEO) tot sociale media marketing.  De kennis en vaardigheden die werden opgedaan, hebben al geleid tot een mooie verbetering van de online aanwezigheid en prestaties van de deelnemers.

Samenwerkingen en netwerkuitbreiding

Het project heeft ook geleid tot waardevolle samenwerkingen tussen ondernemers. Door het delen van ervaringen en best practices konden deelnemers van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Dit versterkte netwerk heeft bijgedragen aan een duurzame groei en innovatie binnen de lokale gemeenschap.

Duurzaamheid en lokale economie

Een ander belangrijk aspect van het Shop@theblock project was de focus op duurzaamheid en het versterken van de lokale economie. Door lokale producten te promoten en duurzame praktijken te omarmen, hebben ondernemers niet alleen hun eigen ecologische voetafdruk verkleind, maar ook bijgedragen aan een bewuster en veerkrachtiger economisch ecosysteem.

Inspirerende verhalen uit de praktijk
Tijdens het project worden succesverhalen gedeeld die laten zien hoe het Shop@theblock project het verschil heeft gemaakt, een bron van inspiratie voor toekomstige ondernemers.

Shop around the block docent Gianni
Shop around the block cursist

Projecten Shop Around the Block

•    Project ‘Future in Perspective’ in Virginia, Ierland. Ondersteunt o.a. de lokale bedrijven om online te gaan. Via de hub worden mensen aangemoedigd om lokaal te shoppen.
•    Project ‘ArteSanas’ werd opgezet in Spanje en is een hub voor ambachtelijke vrouwen.
•    Project ‘Artists hub’ werd op poten gezet om de samenwerking tussen kunstenaars te faciliteren.
•    Project ‘Pro-Work- Sports Inclusion’ zorgt ervoor dat jongeren uit financieel achtergestelde milieus kunnen deelnemen aan sportactiviteiten met als doel een online hub te ontwikkelen met jongerensportorganisaties
•    Project ‘SocialLab-Generazioni’ is een hub die onderwijs en recreatieve activiteiten aanbiedt aan kwetsbare kinderen in Bitonto (I).
•    En last but not least het Vlaamse ‘Start &Go’project, een platform én gemeenschap, waarin ondernemers (in spé) zich kunnen laten ondersteunen in elke fase van hun ondernemersreis. Van start-up naar succes.

De Toekomst van Shop@theblock

Het succes van Shop@theblock maakt deel uit van de evolutie in de wereld van lokaal ondernemen. Met aanhoudende ondersteuning en nieuwe initiatieven blijft Syntra West zich inzetten om ondernemers te helpen bij het navigeren door de digitale transformatie. Syntra West is trots op haar rol in dit project en blijft toegewijd aan het ondersteunen van ondernemers in hun reis naar succes. 

Facebook | Instagram