• 02 apr. 2024
  • Syntra West

Met een opleiding make-up artist ben je klaar voor een kick-start in de mode-, film- of beauty-industrie

Verbluffend mooie carrière voor Johanna Cool

Foto

Veel cursisten gaan nieuwe carrière tegemoet nadat ze een opleiding volgen bij Syntra West

De richting make-up artist is daar een mooi voorbeeld van. De cursisten worden er voorbereid op een nieuwe uitdaging in de mode- en filmindustrie. Terwijl anderen zich laten inspireren om een eigen cosmeticalijn te starten. Je specialiseren in schoonheids- en bruidsmake-up kan natuurlijk ook. We spraken met oud-cursist Johanna Cool

 

De professionele opleidingen die Syntra West organiseert zijn specifiek gericht op een job in loonverband of als zelfstandige. Ook bij make-up artist gaat het dus niet zomaar om een hobbyopleiding.
Integendeel, het is een van de trendsetters onder het aanbod. Toch bestaat er wel wat verwarring rond. Zo wordt vaak meteen de link gelegd met schoonheids- en bruidsmake-up, maar het werk als professioneel visagist gaat breder dan dat. Al zorgen make-up artists ook hier voor verbluffend mooie resultaten. En laat ons ook het schitterende werk van grimeurs niet vergeten. 

De docenten zelf staan zelf met hun twee voeten in de beroepsrealiteit. Al dan niet als zelfstandig ondernemer. Zo leren ze cursisten over de nieuwste technieken, trends, kleurenleer en cosmetica. 

Creatieve ziel Johanna Cool maakt werk van haar passie

Johanna Cool volgde zo’n tien jaar geleden de opleiding en is intussen verschillende jaren actief als zelfstandig make-up artist. De opleiding van Syntra West gaf haar hiervoor het ideale duwtje in de rug. 

Johanna: “De natuurlijke schoonheid van mensen tot uiting laten komen of ze net omtoveren tot andere ‘wezens’, zoals dat voor sciencefictionseries het geval is. Dit zijn enkele dingen die het werken als professionele make-up artist zo boeiend maken.

Ik was altijd al een creatieve ziel. Zo was het mijn droom om kunstschilder te worden. Maar na een opleiding binnen de schoonheidszorg met specialisatiejaar ‘make-up artist’, was ik er helemaal voor gewonnen.

Na het afronden van de opleiding bij Syntra West, ging ik vrij snel aan de slag als freelancer op zelfstandige basis. Dat bleef niet onopgemerkt, want ik kreeg de vraag of ik het zag zitten om zelf les te komen geven, wat ik ook enkele jaren deed. Waar het hart van vol is …”

Foto
Foto

Praktische informatie

De volledige opleiding “Make-up Artist” bestaat uit 3 modules:
- Beauty make-up 
- Bridal & party make-up
- Fashion make-up

Na het succesvol doorlopen van een opleidingsmodule, ontvang je een officieel certificaat. Bij het doorlopen van het volledige traject bekom je een getuigschrift uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap. Volg deze praktijkgerichte opleiding ’s avonds of overdag. Dit laatste kan tijdens de voltijdse opleiding van één jaar in de campus te Kortrijk. Extra pluspunt: de opleiding tot grimeur - met modules als body painting en special FX make-up - is hierin mee geïntegreerd. 

Benieuwd naar de opleidingen waarin Johanna nu terug zelf zal doceren? Bekijk ze hier.

 

Werk/gezin & opleiding combineren

Het mag duidelijk zijn: Syntra West biedt diverse opleidingsformules aan voor volwassenen. Zo kies je voor een formule die het beste matcht bij je persoonlijke situatie. Ben je op zoek naar een opleiding die je kan combineren met je huidige job? Dat kan perfect! Je dromen waarmaken? Syntra West helpt je erbij!

Foto