Make-up artist - Overzicht opleidingen

Ontdek de magie van make-up en zet je creativiteit in als professionele Make-Up Artist. Van dagelijkse make-up, tot avondlooks, bruidsmake-up, festivallooks en special effects. Leer alle technieken en geheimen en zet ze in tijdens je toekomstige carrière in de mode-, film- of beauty-industrie.

opleidingen-make-up-artist-MAKUPARTIS.jpg

Leer de technieken van de visagie

Zet je eerste stappen in de betoverende wereld van make-up en leer alle essentiële vaardigheden tijdens de opleiding Make-up Artist. Je wordt er ondergedompeld in de praktijk en krijgt les van ervaren docenten die zelf actief zijn in de branche.  

Of je nu geïnteresseerd bent in het klaarstomen van bruiden voor hun grote dag, het creëren van opvallende festival- en blacklight make-up, of het schitteren achter de schermen van de catwalk, deze opleiding biedt alles wat je nodig hebt. Je leert de basisprincipes van beauty make-up, met daaropvolgend specialisaties in bridal make-up, festival make-up en het shapen van het gezicht. Van ombre-lippen tot cut crease oogschaduw en insta-glamlooks, je beheerst straks al deze technieken.

Daarnaast leer je ook facecharts maken ter voorbereiding op opdrachten en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan fotoshoots, waarbij je voldoende materiaal verzamelt om je eigen portfolio op te bouwen. Zo kun je jezelf als make-up artist direct in de schijnwerpers zetten en je vaardigheden tonen aan potentiële opdrachtgevers.

Dus, als je klaar bent om je passie voor make-up om te zetten in een bloeiende carrière, dan is deze opleiding tot Make-up Artist jouw springplank naar succes!

Make-up Artist worden in slechts enkele weken.

Wie professioneel aan de slag wil met make-up, kan dat al na enkele weken tot een volledig cursusjaar. Ontdek hieronder onze verschillende formules.

Wil jij deze opleiding combineren met een job? Dan bieden wij onze make-up opleidingen 's avonds aan. Je gaat van start met de opleiding Make-up Artist - Beginner om te proeven van visagie en stroomt vervolgens door naar Make-up Artist - Gevorderd waar je aan de slag gaat met feest, bridal en fashion make-up. Na deze modules kan je door middel van een eindproef, het getuigschrift tot make-up artist behalen.

Ben je één dag per week vrij, dan kan je bovenstaande opleiding ook één dag per week volgen. In onze make-up artist - dagopleiding, krijg je zelfs een bonusmodule Halloweenmake-up en SFX.

Ga je liever van start in het creëren van special effects in de make-up en grime? Maak dan kennis met onze nieuwe Masterclasses Special FX Make-up en wordt op enkele dagen tijd SFX Artiest!

Behoud je graag jouw studentenstatuut? Maak dan kennis met de voltijdse dagopleiding Make-up artist en grimeur. Deze stoomt je op een een jaar tijd klaar voor het echte werk waarbij je telkens les hebt op de werkdagen.

Welke opleiding je ook kiest, je wordt steeds voorbereid op een professionele carrière. Zo wordt er tijd besteed aan een photoshoot zodat je een portfolio kan samenstellen van je eigen creaties en zo jezelf als make-up artist in de picture kan zetten.  

Een carrière in de fashion of filmindustrie

Als afgestudeerde Make-up Artist liggen er verschillende spannende carrièremogelijkheden voor je open. Je kunt ervoor kiezen om als freelance Make-up Artist te starten en bruiden te voorzien van prachtige make-up op hun belangrijkste dag. Met jouw expertise kun je hen laten stralen en hun natuurlijke schoonheid accentueren. Daarnaast kun je jouw creativiteit de vrije loop laten en festivallooks creëren die uniek en opvallend zijn.  

Een andere boeiende optie is om te werken in de filmindustrie, waar je achter de schermen van tv, film, theater of reclame kunt werken. Je bent er verantwoordelijk voor het creëren van speciale effecten, karaktermake-up en het transformeren van acteurs in geloofwaardige personages.  

Ook de mode-industrie biedt een scala aan mogelijkheden. Je kunt je talent inzetten om beauty make-up aan te brengen bij modellen voor fotoshoots, catwalkshows en modetijdschriften. Hierbij werk je samen met modeontwerpers en fotografen om de gewenste looks te realiseren en de visie van het merk tot leven te brengen.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Volg nu deze méér dan volledige opleiding tot make-up artist en wordt een ster op set, social media of achter de schermen van festivals en party's.
 • icon 1058,75 incl. BTW
 • icon Vanaf 18-11-2024
 • icon Brugge
 • icon 33 sessie(s)
Wil jij make-up artist worden? in deze opleiding leer je de mooiste looks, basic liners en stunning lips creëren.
 • icon 278,30 incl. BTW
 • icon Vanaf 02-10-2024
 • icon Diverse locaties
 • icon 8 sessie(s)
Ervaring in beauty make-up? Leer bridal, fashion en expert make-up en word freelance make-up artist!
 • icon 780,45 incl. BTW
 • icon Vanaf 11-12-2024
 • icon Diverse locaties
 • icon 20 sessie(s)

Wil je meer weten?

FotoStien Vander Meiren
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Stien Vander Meiren

Stel je vraag