Make-up artist - Overzicht opleidingen

Ontdek de magie van make-up en zet je creativiteit in als professionele Make-Up Artist. Van dagelijkse make-up, tot avondlooks, bruidsmake-up, festivallooks en special effects. Leer alle technieken en geheimen en zet ze in tijdens je toekomstige carrière in de mode-, film- of beauty-industrie.

opleidingen-make-up-artist-MAKUPARTIS.jpg

Leer de technieken van de visagie

Zet je eerste stappen in de betoverende wereld van make-up en leer alle essentiële vaardigheden tijdens de opleiding Make-up Artist. Je wordt er ondergedompeld in de praktijk en krijgt les van ervaren docenten die zelf actief zijn in de branche.  

Of je nu geïnteresseerd bent in het klaarstomen van bruiden voor hun grote dag, het creëren van opvallende festival- en blacklight make-up, of het schitteren achter de schermen van de catwalk, deze opleiding biedt alles wat je nodig hebt. Je leert de basisprincipes van beauty make-up, met daaropvolgend specialisaties in bridal make-up, festival make-up en het shapen van het gezicht. Van ombre-lippen tot cut crease oogschaduw en insta-glamlooks, je beheerst straks al deze technieken.

Daarnaast leer je ook facecharts maken ter voorbereiding op opdrachten en heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan fotoshoots, waarbij je voldoende materiaal verzamelt om je eigen portfolio op te bouwen. Zo kun je jezelf als make-up artist direct in de schijnwerpers zetten en je vaardigheden tonen aan potentiële opdrachtgevers.

Dus, als je klaar bent om je passie voor make-up om te zetten in een bloeiende carrière, dan is deze opleiding tot Make-up Artist jouw springplank naar succes!

Make-up Artist worden in 6 maanden tijd.

Je kan al op een half jaar tijd een professionele make-up artist worden. Daarvoor heeft Syntra West een intensieve praktijkgerichte dagopleiding waarbij je van maandag tot vrijdag bezig bent met je opleiding. Voor wie de opleiding van make-up artist wil combineren met een opleiding tot grimeur, kan voor de dagopleiding ‘make-up artist & grimeur’.  Wil jij deze liever combineren met een opleiding tot personal stylist? Kies dan voor de dagopleiding ‘make-up & styling artist’. Deze gecombineerde opleidingen duren 1 jaar.

Welke opleiding je ook kiest, je wordt steeds voorbereid op een professionele carrière. Zo wordt er tijd besteed aan een photoshoot zodat je een portfolio kan samenstellen van je eigen creaties en zo jezelf als make-up artist in de picture kan zetten.  

Een carrière in de fashion of filmindustrie

Als afgestudeerde Make-up Artist liggen er verschillende spannende carrièremogelijkheden voor je open. Je kunt ervoor kiezen om als freelance Make-up Artist te starten en bruiden te voorzien van prachtige make-up op hun belangrijkste dag. Met jouw expertise kun je hen laten stralen en hun natuurlijke schoonheid accentueren. Daarnaast kun je jouw creativiteit de vrije loop laten en festivallooks creëren die uniek en opvallend zijn.  

Een andere boeiende optie is om te werken in de filmindustrie, waar je achter de schermen van tv, film, theater of reclame kunt werken. Je bent er verantwoordelijk voor het creëren van speciale effecten, karaktermake-up en het transformeren van acteurs in geloofwaardige personages.  

Ook de mode-industrie biedt een scala aan mogelijkheden. Je kunt je talent inzetten om beauty make-up aan te brengen bij modellen voor fotoshoots, catwalkshows en modetijdschriften. Hierbij werk je samen met modeontwerpers en fotografen om de gewenste looks te realiseren en de visie van het merk tot leven te brengen.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil jij make-up artist worden? in deze opleiding leer je de mooiste looks, basic liners en stunning lips creëren.
  • icon 256,52 incl. BTW
  • icon 09-11-2023
  • icon Diverse locaties
  • icon 8 sessie(s)
Ervaring in beauty make-up? Leer bridal, fashion en expert make-up en word freelance make-up artist!
  • icon 742,94 incl. BTW
  • icon Vanaf 15-01-2024
  • icon Diverse locaties
  • icon 19 sessie(s)

Wil je meer weten?

FotoStien Vander Meiren
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Stien Vander Meiren

Stel je vraag