Duale cursisten organiseren tentoonstelling t.v.v. De Warmste Week

Op woensdag 14 december organiseerden de cursisten van Duaal Leren een tentoonstelling ten voordele van De Warmste Week. De cursisten van de opleidingen Administratief medewerker, Carrosserie, PC-technicus, Sanitair, Slagerij, Binnenschrijnwerk én Buitenschrijnwerk sloegen de handen in elkaar voor het goede doel. Ze stelden met trots hun projecten voor, en zamelden in totaal 486,65 euro in voor De Warmste Week!

 

Organisatoren Lore, Louis en Anke bij de tombola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Organisatoren Lore, Louis en Anke bij de feestelijke tombola
 

Het ontstaan

 

De tentoonstelling werd volledig gecoördineerd door Lore, Louis en Anke van de duale opleiding Administratief medewerker. “We kregen van onze docent de opdracht om een fictief evenement in elkaar te steken. We waren echter onze cursussen wat beu gezien, en wilden het project in ’t echt opzetten. Toen is het idee van een tentoonstelling ontstaan. Zo kunnen de duale cursisten fysiek tonen wat ze tijdens hun opleiding geleerd hebben”, vertelt Louis. “We besloten de tentoonstelling aan het goede doel te koppelen via een tombola. Één lotje kost 5 euro, en de opbrengst gaat integraal naar De Warmste Week.”

De projecten en winnaars

De volgende opleidingen leverden hun bijdrage:

  • Administratief medewerker - organisatie
  • PC-technicus - PowerPoint presentatie
  • Carrosserie - Ferrari zeepkist
  • Automechanica - motorblok modellen
  • Schrijnwerkers - marktkraam, toog en collectebus
  • Slagers - pastei en gezouten ham
  • Sanitair - grote bierkraan

De vakjury kwam langs en selecteerde 3 winnaars:

 

1. Racewagen van Carrosserie

De opleiding Carrosserie kaapte de hoofdprijs weg met hun zelfgemaakte racewagen. Cursiste Axana vertelt: “We waren heel enthousiast over het idee van Lore, Louis en Anke. We wilden op een creatieve manier tonen wat je zoal kan met de opleiding Carrosserie. Zo kwamen we op het idee om een racewagen te bouwen. We hebben er met 4 aan gewerkt. We zijn écht van nul begonnen met een paar platen en een ruwe schets. De assemblage was niet altijd rozengeur en maneschijn, maar wij zijn wel zeer tevreden over het eindresultaat!”

Arne, Axana en docent Pedro bij hun rode racewagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Cursisten Arne en Axana met hun docent Pedro in het midden

 

2. Toog en marktkraam van Binnen- en Buitenschrijnwerk

De welverdiende tweede plaats ging naar de toog en het marktkraam van de cursisten Binnen- en Buitenschrijnwerk. Cursist Jens licht toe: “We wilden graag iets uitwerken voor de horeca, en maakten een toog uit MDF. Aan de hand van die toog zetten we onze technische capaciteiten extra in de verf. We haalden veel plezier uit dit project. Dat wij op 17-jarige leeftijd zoiets kunnen produceren, maakt ons bijzonder trots. In het teken van De Warmste Week hebben wij onze toog dubbel zo mooi gemaakt.”

Buitenschrijnwerker Jens bij zijn zelfgemaakte toog

 

 

 

 

 

 

Buitenschrijnwerker Jens aan zijn zelfgemaakte toog

Cursisten Arno en Levi vervolgen: “Met de opleiding Buitenschrijnwerk hebben wij een kraam gemaakt uit rustieke, ruwe planken. Het kraam is perfect voor een slagerij om proevertjes zoals paté op te zetten. Onder het dak zit ook een balk om droge worsten op te hangen. Voor de bouw zijn we zeer systematisch te werk gegaan. We hebben eerst de schetsen gemaakt, vervolgens de planken verzaagd en ten slotte hebben we het geheel in elkaar gestoken.”

Binnenschrijnwerkers Arno en Levi aan hun toog

 

 

 

 

 

 

Binnenschrijnwerkers Arno en Levi aan hun kraam

3. Presentatie van PC-technicus

De derde plaats was voor de cursisten PC-technicus. Justine licht hun project toe: “Bij onze voorstelling kan je alle componenten van een computer zien. De verschillende onderdelen werden voorzien van een woordje uitleg in het Nederlands en Engels. Daarnaast maakten we ook een powerpointpresentatie waarin we de opdrachten die we in de labo’s deden verder toelichten. Hoewel ik het enige meisje ben in de opleiding PC-technicus, kan ik gerust mijn mannetje staan!”

PC-technicus Justine aan een tafel met pc-onderdelen

 

 

 

 

 

 

PC-technicus Justine

Proficiat aan alle deelnemers voor dit mooie initiatief! Duaal leren? Da’s buzze geven!