Business plan voor combinatie van twee passies

Via Start Me Up-traject vertrouwd naar het ondernemerschap

Beatrice Wietendaele is al enigszins vertrouwd met het ondernemerschap.  Als partner van, hielp ze al mee aan de opstart, inrichting, marketing en uitbouw van een kapperszaak. Ze is er medevennoot in de zaak en denkt nog steeds mee over groei van de zaak.
Beatrice werkte tot voor twee jaar in een administratieve functie. Ze merkte toen, dat het tijd was voor verandering. Het moederschap heeft haar geholpen om richting te geven aan haar plannen. 

“Ik wil mijn creativiteit kwijt in mijn ondernemerschap. Dat kan ik alleen ten volle als ik zelf de richting kan bepalen.”

Ze volgde al verschillende massage opleidingen in verschillende scholen, waaronder ook in Syntra. Sinds een paar jaar werkt ze zelf als freelance massage therapeute in verschillende saunacentra. Door de sluiting echter van de wellnesssector in de covid-periode heeft ze een lange tijd niet kunnen werken. In die periode werd de kapperszaak in een nieuw kleedje gestopt en volgde ze bijkomende opleidingen.  Waaronder het traject ‘Maak werk van je eigen zaak’.

‘Vooral de opmaak van een businessplan was een grote hulp in dit traject. Ik kreeg ook goede tips rond marketing.’

Haar businessplan om werk te maken van haar eigen wellness/massageruimte werd gepitcht tijdens het Start Me Up-traject én goedgekeurd.  Nu wenst ze haar plannen verder in te plannen en de langverwachte tuinkamer te plaatsen..  Door de sluiting van de wellnesssector echter werd het plan wat vooruitgeschoven en herbekijkt ze momenteel grondig de verwachte investeringen.

Ook volgde Beatrice een aantal jaar geleden al de opleiding tot interieurstyliste bij Syntra.
Naast massage is Interieur iets wat haar altijd al enorm heeft geboeid. Het voorbij jaar volgde ze aanvullend nog enkele extra opleidingen rond interieur en vastgoedstyling. 

“Massage en interieur zijn twee verschillende zaken, maar allebei kunnen ze voor de nodige rust zorgen.”

"Een interieur kan vb. mee bepalen hoe een mens zich voelt. Mensen beseffen dit niet altijd. Ik wil hen hierin helpen om tot een oplossing te komen, en vb inzicht bieden in de mogeljikheden van een beschikbare ruimte" aldus Beatrice.
Ondertussen rolt ze haar passie rond interieur en vastgoed verder uit en gaat ze actief mee met vastgoedstylisten om al doende het vak beter te leren kennen.
Momenteel staat de verdere uitbouw van haar website op de planning, en verzamelt ze interieurspullen om binnenkort van start te kunnen gaan als vastgoedstyliste. 

Ze sluit af met deze uitsmijter:
“Als ik een tip mag geven aan starters: Follow your dreams! Neem je tijd om je goed voor te bereiden door opleidingen te volgen, actief mee te gaan met mensen die in het vak staan, vraag regelmatig advies bij twijfels en doe wat je graag doet! De ondernemer met passie, daar komt de klant voor!”


Studio Woud | Beatrice Wietendaele  | Jan Persijnstraat 4, 8500 Kortrijk