Interieurstyling - Overzicht opleidingen

Heb je oog voor detail en een ongeëvenaard gevoel voor stijl? Wil je gewone ruimtes omtoveren tot buitengewone interieurs met behulp van kleuren, vormen en texturen? Met de opleiding Interieurstylist zet jij jouw passie voor design om tot een bloeiende carrière.

opleidingen-interieurstyling-INTERSTYLI.jpg

Creëer adembenemende interieurs

Als interieurstylist vertaal je een specifieke stijl in een interieur. Daarbij hou je rekening met de wensen van jouw klant en de mogelijkheden van de in te richten ruimte of setting. Je blijft op de hoogte van de nieuwste trends in kleuren en materialen, en je integreert die op een subtiele manier in jouw projecten. Je fungeert vaak als schakel tussen de klant en aannemer(s). In deze opleiding leer je alles over de aankleding van een interieur (kleuren, afwerking, meubilair, accessoires …). Gaat je interesse eerder uit naar de technische en structurele aspecten van een interieur? Dan raden wij de opleiding Interieurdesign aan.

Word interieurstylist met een dag- of avondopleiding

Interieurstylist – Dagopleiding

De dagopleiding stoomt jou in 1 jaar klaar tot interieurstylist. Van september tot december krijg je 2 dagen/week les, nadien slechts 1 dag/week. In deze opleiding maak je kennis met alle specialisatiemodules: foto-, event-, vastgoed-, business- en textielstyling. Ben je op zoek naar het meest complete traject? Dan is de dagopleiding ideaal voor jou!
 

Interieurstylist - Avondopleiding

De avondopleiding tovert jou in 2 jaar om tot expert in interieurstyling. Je volgt doorgaans 1 avond per week les. Gedurende een korte periode (+/- 10 lessen) kom je uitzonderlijk 2 avonden per week naar de campus. In dit traject volg je 3 specialisatiemodules naar keuze. Zo stem je jouw traject volledig af op jouw specifieke interesses!

Welke jobmogelijkheden zijn er na de opleiding Interieurstylist?

Deze veelzijdige opleiding biedt talrijke jobmogelijkheden. Zo kan je meteen van start als kleuradviseur of interieurstylist. Als kleuradviseur geef je advies over de juiste kleurencombinaties en verfkeuze. Als interieurstylist help je ruimtes (re)stylen. Bovendien kan je je als interieurstylist specialiseren in één of meerdere niches zoals business-, vastgoed-, event-, foto- of textielstyling. Verzorg de styling van privé-woningen en bedrijven (kantoren, horeca …) of van fotoshoots, beurzen en evenementen. Het kan allemaal! Neem je graag zelf de touwtjes in handen? Dan kan je ook aan de slag als zelfstandige in hoofd- of bijberoep.

Kies de opleidingsvorm die bij je past

Wil je meer weten?

FotoIsabelle Santy
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Isabelle Santy

Stel je vraag