Waarom kiezen voor Syntra West?

  • Je hebt goesting om er werk van te maken?
  • Je popelt van ongeduld om je ambities te realiseren?
  • Je wil leren, ondernemen, doen?


Dan is Syntra West de plek voor jou!
Dé plek voor mensen met ondernemingszin die een professionele opleiding willen volgen.

Meer dan 60 jaar ervaring

Op 22 januari 1960 werd het 'Vormingsinstituut voor de kleine en de middelgrote ondernemingen' opgericht, de voorloper van Syntra West. We veranderden sindsdien niet alleen van naam, maar vinden ons ook jaar na jaar opnieuw uit om jou de gepaste opleiding te bieden. Je kan dus bouwen op expertise, want ervaring werkt!

Klaar voor de arbeidsmarkt

Onze docenten zijn vakexperts die met beide voeten in de praktijk staan en de uitdagingen van ondernemers en ondernemende mensen begrijpen. Hun relevante beroepservaring is van goudwaarde. Ze stomen je met een praktijkgerichte opleiding klaar voor de arbeidsmarkt. Na je opleiding kun je aan de slag als werknemer of ben je klaar om je eigen zaak op te starten.

Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen

Onze belangrijkste stakeholder is het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). VLAIO is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen.  VLAIO stimuleert en steunt innovatie en ondernemerschap en draagt bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Tegelijk waakt VLAIO erover dat Syntra West de opdracht die haar door de Vlaamse regering bij Decreet werd toegekend (nl. bijdragen aan de vorming van zelfstandigen en KMO's) ten volle realiseert. 

Betaalbaar

Dankzij de financiële steun van VLAIO kan Syntra West-opleidingen aanbieden aan een betaalbare prijs zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen.  

Altijd een campus in de buurt

Met campussen in de belangrijkste centrumsteden van West-Vlaanderen (Brugge, Kortrijk, Roeselare, Oostende en Ieper) is er steeds een Syntra West-campus in jouw buurt. 

Blijf op de hoogte van onze opleidingen

Schrijf je in op de nieuwsbrief en mis geen enkele opleiding.

SW-Thematische_Landingspaginas_479x479-Nieuwsbrief-v2.jpg