#170527
#Opleiding #Wijn en dranken

Theesommelier: de Chinese ceremonie

Introductie

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur. De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is. India is dan 's werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en 'thee' ontstond.

Omschrijving

Een totaal uitgewerkte Chinese theeceremonie met meditatiemoment.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Horeca-uitbaters, chefs, sommeliers en herboristen.

Voorkennis

Geen voorkennis vereist.

2017-527-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2017-527-1-Afbeelding-2-groot.jpg

Programma

De Chinese theeceremonie is meer dan theedrinken. Het is een speciaal gebeuren waarbij men tijd maakt om te relaxen en te genieten van de geur en de smaak van thee. Het is tevens een kennismaking met de Chinese cultuur en filosofie. Alles gebeurt in een kleine theepot van speciale klei. Er wordt gespeeld met water, theeblaadjes en verschillende kleine tasjes. De nadruk wordt gelegd op de eenvoud en rust.

Deze sessie start met een kort overzicht van verschillende theeceremonies. Hoe worden deze georganiseerd in verschillende culturen en waarin verschilt dit met de Chinese theeceremonie. Je leert hoe deze te organiseren zijn en wat de belangrijke aandachtspunten hier zijn.

Na het theoretisch gedeelte ervaart u zelf een heuse theeceremonie.

Datum Startuur Einduur
maandag 03/12/2018 19:00 22:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Vansteenkiste Ann - Curiosithee
  • Kloosterstraat 4
  • 8800 Rumbeke
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

prijsinfo

Introductie € 65 (excl btw)

Bakermat China € 325 (excl btw)

De Chinese ceremonie € 65 (excl btw)

Wanneer je inschrijft voor alle 3 modules tegelijkertijd (Introductie - Bakermat China - de Chinese ceremonie) bedraagt de kostprijs voor de opleiding € 400 ipv € 455, excl 21% btw.

2017-527-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Wie thee zegt, zegt Ann Vansteenkiste. Door haar kennis als herboriste en aromatherapeute is ze verslingerd geraakt aan de Camellia Sinensis, de theeplant. Haar passie bracht haar in alle gerenommeerde horecazaken waar zij met haar exclusieve rechtstreeks geïmporteerde thee de theekaart opstelt. Dat thee een ware bron van energie kan zijn toont Ann zonder twijfel aan.

Want naast moeder van zeven is zij ook auteur van 'De stille kracht van thee' - Winner Gourmand Dutch Cookbook Award 2011 en het boek 'Zelfgeplukt'.