#140309
#Opleiding #Taal

Taalbad Frans spreken op het werk - Intermediair

Introductie

Dompel u zes uur per dag, 1 week lang, onder in de Franse taal!

Omschrijving

U leert er meer dan de taal

Dompel u een weekje onder in de Franse taal. Een taalbad is een intensieve en effectieve methode om uw taalvaardigheid aan te scherpen. U leert er niet enkel communiceren in het Frans, maar ook denken!

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

"Ik kom op het werk zeer frequent in contact met mensen die Frans praten en ik wil als onafhankelijke gebruiker van de Franse taal met hen kunnen communiceren. Ik ben in de eerste plaats op zoek naar een training om mijn mondelinge communicatievaardigheden te trainen en in het Frans te leren denken en redeneren. Ik wil mijn Franstalige contacten vlot begrijpen, ik wil door hen gemakkelijk begrepen worden en ik wil de drempel om Frans te durven spreken volledig wegnemen."

Voorkennis

Welk taalniveau heb ik nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

"Ik heb taalniveau A2 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld werk, persoonsgegevens, familie, winkelen en plaatselijke geografie). Ik kan communiceren over simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Ik kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van mijn eigen achtergrond, mijn onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven."

 

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

Ja, dat kunt u. Onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel, GEEN TEST! U kunt daarvoor langskomen op één van de GRATIS SCREENINGS die SBM op een aantal campussen organiseert.

Lukt het u niet u daarvoor vrij te maken of te verplaatsen? Geen probleem, neem contact met ons op en we regelen een GRATIS ONLINE SCREENING voor u.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

"Ik kan de belangrijkste punten begrijpen uit duidelijke standaardgesprekken en -teksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op mijn werk en in mijn vrije tijd. Ik kan me behelpen in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. Ik kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. Ik kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen."

Programma

We werken in kleine groepen van gemotiveerde deelnemers. Iedereen komt ruim aan bod in discussies, debatten en/of rollenspelen. Zes uur per dag wordt u ondergedompeld in het Frans.

Zoals voor al onze taaltrainingen ligt de nadruk op het spreken van de taal. Tijdens de eerste sessie worden onderwerpen van algemene en/of professionele aard door de coach aangeboden. De deelnemers bepalen welke onderwerpen ze wensen te behandelen. Het programma wordt geconcipieerd rond de gekozen onderwerpen.

Mogelijke topics zijn:

  · Présentations personnelles et professionnelles
  · L'accueil physique
  · Le français de la vie quotidiennne
  · Révision de la formation et de l'emploi des temps fréquemment utilisés
  · Notre entreprise: Vocabulaire + expressions typiques / Présentations
  · Le téléphone: Expressions typiques
  · Entretiens téléphoniques: exercices + jeux de rôles
  · La communication par e-mail
  · La transaction commerciale
  · Les connecteurs et les mots de liaison
  · Comment exprimer son point de vue pesonnel / ses émotions / ...
  · Entretiens de vente
  · Présentation de quelques sites Internet intéressants
  · Thèmes de discussion
  · Actualité
  · ...

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 04/03/2019 09:00 12:00
maandag 04/03/2019 13:00 16:00
dinsdag 05/03/2019 09:00 12:00
dinsdag 05/03/2019 13:00 16:00
woensdag 06/03/2019 09:00 12:00
woensdag 06/03/2019 13:00 16:00
donderdag 07/03/2019 09:00 12:00
donderdag 07/03/2019 13:00 16:00
vrijdag 08/03/2019 09:00 12:00
vrijdag 08/03/2019 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 220
 • 8500 Kortrijk
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • F: 050/403061
 • info@syntrawest.be

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Syntra West Roeselare
 • Oostnieuwkerksesteenweg 111
 • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078/353 653
 • F: 050/403061
 • info@syntrawest.be
2014-309-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Alexander Despierre is een zeer ervaren taalcoach. Hij krijgt van de deelnemers aan zijn opleidingen en trainingen steevast een 9+ score. Hij is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie hij steeds opnieuw gevraagd wordt.

Stephanie Van Lancker, Stafmedewerker 100% West-Vlaams: "Een taalbad Frans is een must voor iedereen die zijn ietwat verroeste kennis van de Franse taal een professionele opfrisbeurt wil geven. Trainer Alexander is hiervoor de geknipte persoon. Hij beschikt over de nodige kennis, ervaring, mensenkennis en een gezonde dosis humor. Als ik zijn werkwijze in drie woorden zou moeten samenvatten zouden dit de volgende zijn: aanbieden, stimuleren en corrigeren. Hij biedt de juiste info aan, stimuleert iedereen om zo veel mogelijk Frans te spreken en corrigeert waar nodig. Dit resulteert in een zeer snel stijgende leercurve. Na een intensief taalbad waarin je samen met andere cursisten van hetzelfde niveau ondergedompeld werd in de Franse taal, sta je heel wat sterker in je schoenen en ben je klaar om op een professionele manier met Franse partners te communiceren."