#140337
#Opleiding #Taal

Taalbad Duits spreken op het werk – intermediair


Dompel u drie dagen onder in de Duitse taal

Omschrijving

Dompel u drie dagen onder in de Duitse taal!

Een taalbad is een intensieve, maar leuke en effectieve methode om uw taalvaardigheid aan te scherpen. Uw zelfvertrouwen groeit zienderogen. U leert er niet enkel in het Duits communiceren, maar ook redeneren! Woordenschat en grammatica worden opgefrist, uitgebreid en op een leuke manier ingeoefend.

We werken met kleine groepen zodat iedereen ruim aan bod komt in discussies, debatten en/of rollenspelen. Met de sympathieke Sarah Zollmarsch als taalcoach, voelt u zich meteen comfortabel!

#verfrissend

Voor wie is deze opleiding bestemd?

U komt op het werk regelmatig in contact met mensen die Duits praten en u wilt als onafhankelijke gebruiker van de Duitse taal met hen kunnen communiceren. U bent in de eerste plaats op zoek naar een training om uw mondelinge communicatievaardigheden te trainen en in het Duits te leren denken en redeneren. U wit uw Duitstalige contacten vlot begrijpen, u wit door hen gemakkelijk begrepen worden en u wilt de drempel om Duits te durven spreken volledig wegnemen.

Voorkennis

Welk taalniveau heb ik nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

"Ik heb taalniveau A2 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld werk, persoonsgegevens, familie, winkelen en plaatselijke geografie). Ik kan communiceren over simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Ik kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van mijn eigen achtergrond, mijn onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven."

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

Ja, dat kan u zeker, onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel. Dit is geen test.

Neem contact met ons op en we regelen een gesprekje voor u. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Sommige evaluaties hebben een vastgestelde datum op meerdere campussen, andere evaluaties gebeuren telefonisch.

Uw contactpersoon hiervoor, Yoica Stoffyn zal u graag verder helpen. Yoica is telefonisch te bereiken via 078/353.653 of via e-mail yoica.stoffyn@sbm.be.

Programma

We werken in kleine groepen van gemotiveerde deelnemers. Iedereen komt ruim aan bod in discussies, debatten en/of rollenspelen. Vijf uur per dag wordt u ondergedompeld in het Duits.

Zoals voor al onze taaltrainingen ligt de nadruk op het spreken van de taal. Tijdens de eerste sessie worden onderwerpen van algemene en/of professionele aard door de coach aangeboden. De deelnemers bepalen welke onderwerpen ze wensen te behandelen. Het programma wordt geconcipieerd rond de gekozen onderwerpen.

Mogelijke topics zijn:

Info volgt

2014-337-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Sarah Zollmarsch is geboren en getogen in Köln. Ze werkte ondermeer als corporate communications manager voor Bayer AG. De sympathieke Sarah woont sinds 2014 in Vlaanderen en werkt er als taalcoach, vertaalster en copywriter. Naast haar passie voor taal heeft ze ook een grote liefde voor kunst en cultuur.