#140354
#Opleiding #Taal

Professioneel communiceren in het Frans - Gevorderd

Introductie

Over onze taaltrainingen

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

U komt op het werk in contact met mensen die Frans praten en u wilt als vaardige onafhankelijke gebruiker van de Franse taal met hen kunnen communiceren. U bent in de eerste plaats op zoek naar een training om uw mondelinge communicatievaardigheden te trainen. U wilt uw Franstalige contacten makkelijk begrijpen en u wil door hen gemakkelijk begrepen worden. U wil u comfortabel voelen bij het spreken in het Frans.

Voorkennis

Welk taalniveau hebt u nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

U heb taalniveau B1 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat u de belangrijkste punten kan begrijpen uit duidelijke standaardteksten over vertrouwde zaken die regelmatig voorkomen op uw werk en in uw vrije tijd. U kan u redden in de meeste situaties die kunnen optreden tijdens het reizen in gebieden waar de betreffende taal wordt gesproken. U kan een eenvoudige lopende tekst produceren over onderwerpen die vertrouwd of die van persoonlijk belang zijn. U kan een beschrijving geven van ervaringen en gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities en kan kort redenen en verklaringen geven voor meningen en plannen.

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

Ja, dat kunt u. Onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel, GEEN TEST! U kunt daarvoor langskomen op één van de GRATIS SCREENINGS die SBM op een aantal campussen organiseert.

<https://sbm.be/search/training/resultaten?titleMatch=1&query=Aanrader%21+Test+uw+taalniveau+%28offline+of+online%29+-+Taal%3A+Frans&locatie=&tijdstip=>

Lukt het u niet u daarvoor vrij te maken of te verplaatsen? Geen probleem, neem contact met ons op en we regelen een GRATIS ONLINE SCREENING voor u.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

U kan de hoofdgedachte van een ingewikkelde tekst begrijpen, zowel over concrete als over abstracte onderwerpen, met inbegrip van technische besprekingen in het eigen vakgebied. U kan lange teksten begrijpen en de impliciete betekenis herkennen. U kan zo vloeiend en spontaan reageren dat een normale uitwisseling met moedertaalsprekers mogelijk is zonder dat dit voor een van de partijen inspanning met zich meebrengt. U kan flexibel en effectief met taal omgaan ten behoeve van sociale, academische en beroepsmatige doeleinden. U kan duidelijke, gedetailleerde tekst produceren over een breed scala van onderwerpen en daarbij gebruik maken van organisatorische structuren en verbindingswoorden. U kan een standpunt over een actuele kwestie uiteenzetten en daarbij ingaan op de voor- en nadelen van diverse opties.

Programma

De keuze van de onderwerpen wordt door de taalcoach gemaakt in overleg met de aanwezige deelnemers. Onderwerpen kunnen dus ook door de deelnemers zelf aangebracht worden. Ook het geschreven Frans kan aan bod komen (rapportering,...).

U leert verder ook ideeën, voorstellen, oplossingen, ... formuleren omtrent heel wat actuele hot items. Volgende onderwerpen zouden kunnen aan bod komen:

  • sociale media
  • werkomstandigheden
  • maatschappelijke evoluties
  • energie en milieu
  • presentaties allerhande
  • ...

 

 

2014-354-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Alexander Despierre is een zeer ervaren taalcoach. Hij krijgt van de deelnemers aan zijn opleidingen en trainingen steevast een 9+ score. Hij is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie hij steeds opnieuw gevraagd wordt.