#140319
#Opleiding #Taal

Juridisch Frans (ook voor niet-juristen) - Intermediair


Het juridisch vakjargon in het Frans

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze taaltraining bent u in staat cliënten in het Frans te ontvangen en hun dossier toe te lichten. Bovendien bent u in staat juridische teksten in het Frans te lezen en te schrijven en efficiënt naslagwerken en publicaties te gebruiken.

Omschrijving

Een behoorlijke basiskennis van het Frans is van groot belang voor juristen en niet-juristen die juridisch Frans nodig hebben op het werk: advocaten, medewerkers van advocaten, juristen en juridische medewerkers in een bedrijf of een organisatie, notarissen en notariaatsmedewerkers, medewerkers in juridische vertaalbureau's ,...  

In deze specifieke taaltraining leren de deelnemers specifiek jargon aan en/of spijkeren die kennis bij.

Over onze taaltrainingen "taal op uw werk"

Onze taaltrainingen leren u een taal effectief te gebruiken in een professionele context. Luisteren, begrijpen en spreken staan centraal in de training. U ontwikkelt uw taalvaardigheid én u krijgt evengoed meer inzicht in typische gewoontes, gebruiken, mentaliteit, ... van de landen waar de betreffende taal wordt gesproken.

U komt terecht in een groep met een beperkt aantal gelijkgestemde cursisten, zodat onze ervaren taalcoaches u ruim voldoende aandacht kunnen geven. Goed om weten: onze taalcoaches onderwerpen u niet aan testen (tenzij u daar zelf op aandringt) en zijn ervaren in het wegnemen van de eventuele drempel om te durven spreken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Ik kom op het werk in contact met mensen die Frans praten en ik wil als onafhankelijke gebruiker van de Franse taal met hen kunnen communiceren. Ik ben in de eerste plaats op zoek naar een training om mijn mondelinge communicatievaardigheden te trainen. Ik wil mijn Franstalige contacten vlot begrijpen, ik wil door hen gemakkelijk begrepen worden en ik wil de drempel om Frans te durven spreken volledig wegnemen.

Wie volgt deze taaltraining?

Advocaten, medewerkers van advocaten, juristen en juridische medewerkers in een bedrijf of een organisatie, notarissen en notariaatsmedewerkers, medewerkers in juridische vertaalbureau's, ...  

Voorkennis

Welk taalniveau heb ik nodig om deze opleiding te kunnen meevolgen?

Ik heb taalniveau A2 conform het Europees referentiekader*. Dat betekent dat ik zinnen en regelmatig voorkomende uitdrukkingen kan begrijpen die verband hebben met zaken van direct belang (bijvoorbeeld werk, persoonsgegevens, familie, winkelen en plaatselijke geografie). Ik kan communiceren over simpele en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling over vertrouwde en alledaagse kwesties vereisen. Ik kan in eenvoudige bewoordingen aspecten van mijn eigen achtergrond, mijn onmiddellijke omgeving en kwesties op het gebied van diverse behoeften beschrijven.

Kan ik mijn huidig taalniveau door een taalcoach laten evalueren?

Ja, dat kan u zeker, onze taalcoaches nemen graag even de tijd voor een gezellige en ongedwongen babbel. Dit is geen test.

Neem contact met ons op en we regelen een gesprekje voor u. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Sommige evaluaties hebben een vastgestelde datum op meerdere campussen, andere evaluaties gebeuren telefonisch.

Uw contactpersoon hiervoor, Yoica Stoffyn zal u graag verder helpen. Yoica is telefonisch te bereiken via 078/353.653 of via e-mail yoica.stoffyn@sbm.be.

Programma

 • Juridische terminologie
 • Actuele, thematische woordenschat
 • Basis grammatica
 • Mondelinge communicatie:
  • Telefonisch contact
 • Ontvangst op het kantoor
 • Informeren over de gangbare procedures
 • Schriftelijke communicatie:
  • e-mail
  • brief
  • dienstnota
2014-319-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Axel Massart is licentiaat in de rechten en startte zijn carrière in de banksector als kredietanalist. Hij was vervolgens gedurende 15 jaren werkzaam in de familiale onderneming, waar hij ondermeer de eindverantwoordelijkheid had voor het filiaal in Wallonië en de commerciële verantwoordelijkheid voor de Franse markt. Axel is ook stadsgids in Antwerpen voor Franstalige toeristen en geeft naast taalcoaching Frans ook coaching in Boekhouding en Recht.