#140299
#Opleiding #Taal

Conversatieclub Frans - Gevorderd


Taal@work. Venez savourer notre formule table ronde & petit-déjeuner

Introductie

Taal@work. In deze conversatieclub zit u 8 keer per jaar aan tafel met mensen die hun kennis van de Franse taal willen onderhouden en verbeteren. En hun netwerk willen uitbreiden.

Een lekker ontbijt* koppelt het aangename aan het nuttige. Start uw weekend met een leerrijke conversatie in een aangename sfeer en een mooie locatie. Venez savourer notre formule table ronde & petit-déjeuner!

* voor de conversatieclub Frans zijn we te gast op een toplocatie! VIVA SARA in Kortrijk verwelkomt u in een fijn kader met een gevarieerd ontbijt.

Omschrijving

Conversatieclub Frans – gevorderd.

Converseren in het Frans over professionele en actuele onderwerpen is meer dan alleen maar uw kennis van de taal bijschaven, u krijgt ook een beter inzicht in de typische cultuur, gewoontes, gebruiken, mentaliteit, ... van uw professionele Franse relaties.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor wie al een goede kennis heeft van de Franse taal. Uw huidig taalniveau: B1. Het doelniveau van deze taalopleiding: B2-C1. Zie het beschrijvingsschema voor zelfbeoordeling: Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR).

Wij helpen u graag bij het bepalen van uw huidig taalniveau. Gratis en vrijblijvend! Zo maakt u de juiste keuze van opleiding. Geen test, maar een korte, leuke babbel met de taalcoach! Kom naar een screening op een SBM campus. Of vraag een screening via telefoon of video call aan. Contacteer Yoica Stoffyn op 078 35 36 38 of via yoica.stoffyn@sbm.be voor het inplannen van uw screening.

Methodologie

Deze conversatietraining wordt gegeven met de klassieke leermethode. 8 maandelijkse leer- en oefensessies van 3 uur. Gemodereerd rondetafelgesprek met ontbijt.

Maak kennis met deze gesmaakte formule! Contacteer Yoica Stoffyn op 078 35 36 38 of via yoica.stoffyn@sbm.be voor meer info.

Programma

De keuze van het onderwerp van de sessie wordt door de taalcoach gemaakt in overleg met de aanwezige deelnemers. De actualiteit van het moment kan dus ook een onderwerp van keuze zijn. Het gesprek wordt door de taalcoach gemodereerd.  

Er kan een keuze uit ondermeer volgende onderwerpen worden gemaakt:

 • Présentations professionnelles
 • Types de formations professionnelles
 • La recherche d'un emploi et l'entretien d'embauche
 • Méthodes et critères d'évaluation au travail
 • Facteurs de satisfaction déterminants au travail
 • L'impact des médias sociaux sur la vie quotidienne
 • L'importance des diplômes et des compétences
 • Comment se préparer à travailler plus longtemps?
 • La réforme de l'enseignement, oui ou non? Et comment?
 • Energies renouvelables
 • Evolutions et tendances sociétales
 • Thèmes d'actualité
2014-299-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Alexander Despierre is een zeer ervaren taalcoach. Hij krijgt van de deelnemers aan zijn opleidingen en trainingen steevast een 9+ score. Hij is vertrouwd met het coachen van de Franse taal in kleine en grote organisaties en bedrijven. Club Brugge en Mitsubishi zijn maar een paar klanten bij wie hij steeds opnieuw gevraagd wordt.

Een heel mooi initiatief, voor mensen die het mentaal drempeltje om Frans te praten, willen overwinnen. In een open sfeer, een gezellige omgeving en een aangenaam gezelschap.

De toon werd onmiddellijk gezet door docent Alexander : we zullen tijdens onze bijeenkomsten Frans praten. Iedereen kan afwisselend praten rond thema's die worden aangebracht door de docent uit de actualiteit. Het is een opleiding die op maat is van elke deelnemer. Waar gewenst kunnen er vragen rond grammatica of woordenschat worden gesteld, en dit zonder academisch te worden. Onze afspraak was op zaterdag morgen en ondanks dat het in het weekend viel, was er steeds een gemotiveerde sfeer met de nodige ambiance" . Een aanrader!

Vele groeten en tot binnenkort

David Verbrugghe, Director Qualion Finance

Bonjour à tous,

Merci Alexander!

Je n'ai jamais encore suivi un cours pour mieux parler le français mais les sessions ont répondu à mes attentes :

C'était rassurant qu'il y a encore aussi des gens qui trouvent que leur français n'est pas satisfaisant.

Merci pour le compréhension et la patience et j'espère de vous rencontre encore une fois quelque part dans l'avenir.

Sylvia Vercruysse, Dossche Mills