#131001
#Opleiding #Kinderzorg

Speels en therapeutisch werken met kinderen en jongeren

Introductie

Kinderen dreigen soms overspoeld te raken door hun ervaringen, emoties, ... De uitdaging bestaat er dan in om te zoeken naar manieren die kinderen kunnen aanwenden om in hun kracht te blijven staan. Als volwassene stuiten we in contact met kinderen vaak op de grenzen van de taal. Sommige kinderen zijn niet zo verbaal en lijken zich door woordenhulp niet begrepen en/of aangesproken te voelen. Het zoeken naar verschillende manieren in hoe we kinderen kunnen uitnodigen om hun innerlijke wereld via hun eigen unieke kanaal te communiceren naar de buitenwereld, is dan noodzakelijk. Het is een zoektocht naar hoe we hen kunnen helpen in het omgaan met hun kwaadheid, hun angsten, hun verdriet, ...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Hulpverleners, leerkrachten, begeleiders van kinderen en jongeren, kinderopvang, jeugdwerking, ...

Voorkennis

U hebt ervaring in de kinder- en jongerenwerking.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

In deze workshop worden een aantal technieken en methoden aangereikt. Voordeel is dat men kan proeven van een aantal manieren van kijken naar en benaderen van kinderen en jongeren.

Programma

In deze workshop gaan we aan de slag met speel-, doe- en spreekmethoden die taal kunnen geven aan hun innerlijke wereld. We bekijken hoe we hun verhaal en hun noden beter kunnen begrijpen zodat er een optimale afstemming gezocht en gevonden kan worden.

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 14/10/2019 09:00 12:30
maandag 14/10/2019 13:00 15:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Provincie Antwerpen - Kamp C
  • Britselaan 20
  • 2260 Westerlo
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be