Kinderyogabegeleider

Speels en onderbouwd opgeleid worden tot kinderyogabegeleider
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
Hou me op de hoogte
  • icon Najaar 2024
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend
  • icon Nog niet gekend

Introductie

Zeggen dat kinderen anno 2021 in een jachtige wereld opgroeien, is een open deur intrappen. Ontelbare prikkels komen bij kinderen binnen. Onderzoek wijst uit dat veel kinderen (te veel kinderen) last hebben van stress.

De toch wel negatieve invloed van onze prestatiemaatschappij zien én voelen we langzamerhand toenemen. Voor zowel ouders, opvoeders /leerkrachten, als voor het kind, worden de eisen onder tijdsdruk héél langzaam, maar zéker, verhoogd. De gevolgen van deze levenswijze zijn breed maatschappelijk voelbaar. Dat ervaren we zowel thuis als op school. Op welke manier kunnen we onze kinderen behoeden voor de drukte en de vele impulsen van elke dag? Yoga biedt een tegenwicht aan de overvolle gedachtewereld en aan onze talloze verplichtingen. Het is een weg om tot harmonie, inzicht en balans te komen.

Om gedachten onder controle te houden en onnodige lichaamsspanningen los te laten. Dit geldt ook voor kinderen en tieners.In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is kinderyoga niet zomaar 'stilzitten'.

Door oefeningen in spelvorm en thematisch te werken, sluit het geheel aan bij de belevingswereld van de kinderen.Spelend, bewegend en ontmoetend leren kinderen hun eigen kracht, balans, zelfvertrouwen, flexibel zijn en focus te ontdekken of terug te vinden.

Mindful, heel bewust, Heartful, intens maar vooral Playful, eenvoudig, kinderlijk.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding is bestemd voor jou als je het voelt kriebelen, maar ook elke therapeut, kinesist, logopedist, ergotherapist, artiest, kinderbegeleider, jeugdwerker, speelpleinwerker, ouder, grootouder, kindercoach, leerkracht, onthaalouder, kinderverpleegkundige, ...

Voorkennis

Voor deze opleiding hoef je geen yoga-achtergrond te hebben. We verwachten enkel dat je werken met kinderen boeiend vindt en dat je ook het kind in jou de ruimte geeft om zich te laten zien. Durf jij het aan om de magische wereld van het kind te ontdekken?

Methodologie

De opleiding is heel praktisch opgesteld. We gaan er van uit dat het zelf ervaren van wat de oefeningen met je doen je het meeste bijblijven en motiveren. Om de reeks af te ronden stel je een eindopdracht voor aan de groep. tussendoor krijg je inspiratie- en groei-opdrachten mee.

Hoe ziet het programma van deze opleiding eruit?

De opleiding is heel praktisch opgesteld met het achtvoudige pad van Patanjali als basis om Alle aspecten van yoga te begrijpen. Want yoga is zo veel meer dan zitten en rare houdingen.

Op het programma staan dus yogafilosofie, houdingen, meditatie, het belang van ademspel,kindermassage in de kinderyogales, yoga voor verschillende leeftijdsgroepen, het gebruik van prentenboeken, ontspanning, creativiteit, verbindende communicatie, lesplanning ... we laten het allemaal aan bod komen.

Bijkomende info

Deze opleiding gaat door in Desselgem (amba-amba).

Mee te brengen: aangepaste kledij: sportbroek, hoogaansluitend t-shirt, eventueel warme sokken.

Na het succesvol afronden van de opleiding kan je aansluiten bij de kinderyogaliga.

Getuigschrift

Na het slagen voor de eindopdracht ontvang je het getuigschrift kinderyogabegeleider.

Wil je meer weten?

FotoTom Vandecasteele
curl effect

Heb je vragen over een opleiding?
Of denk je eraan om die op maat of op locatie te organiseren?

Contacteer onze Productmanager

Tom Vandecasteele

Stel je vraag