Juweelontwerper


Masterclass
#110786
#Opleiding #Juwelen

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

In deze opleiding staat persoonlijke begeleiding bij het ontwerpen en vervaardigen van unieke juwelen met een hoge moeilijkheidsgraad centraal. De creativiteit van de cursist krijgt voorrang. Er zal dan ook geen verplichte keuze van de te gebruiken grondstoffen worden opgelegd. Ook juweelontwerp met 3D-CAD software komt aan bod in deze masterclass.  

Omschrijving

De kers op de taart na je opleiding tot "juwelier-goudsmid"!

Deze masterclass Juweelontwerper leert je vanuit een andere hoek  te kijken naar het maken en ontwerpen van juwelen en brengt ook jouw technische vakkennis naar een hoger niveau.

De juwelen die je hier ontwerpt en vervolgens realiseert, moeten voldoen aan een hoge moeilijkheidsgraad.  Ook van de afwerking wordt niet minder dan perfectie vereist.

In deze opleiding wordt de cursist begeleid in het ontwerpen van eigen creaties.

Naast de klassieke edele metalen zal ook aandacht besteed worden aan het integreren van andere materialen en technieken.

Het doel van de opleiding is om juwelier-goudsmeden te leren hoe ze eigen juweellijnen kunnen ontwikkelen en op de markt brengen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding is bedoeld voor cursisten die een artistieke meerwaarde aan het juweel willen toevoegen en tegelijkertijd hun technisch niveau nog een stuk willen verhogen.

Toelatingsvoorwaarden

Men moet beschikken over het getuigschrift "juwelier-goudsmid" en aldus in staat zijn om zelfstandig een juweel in edelmetaal te vervaardigen.

Methodologie

ontwerpen--design--vakmanschap-1-1_2011-786.jpg

Programma

  • Digitaal ontwerpen
  • Praktijk: het ontwikkelen van een eigen collectie

Bernard Ceyssens, zelfstandig juweelontwerper

Docent aan het woord

Door de samenvloeiing van theorie en praktijk kunnen deelnemers gerichter alle vakkennis verwerven om houten draagconstructies op te trekken.

Ronny

See you on