#120239
#Opleiding #Horeca

Ontbijtbereidingen

Introductie

Eén aspect blijkt altijd doorslaggevend voor de mate waarin klanten een hotel of B&B waarderen: het ontbijt! Het ontbijt is een element dat mensen vrijwel altijd aanhalen wanneer ze logies wel of niét aanbevelen aan kennissen. De tijd dat een logies niet op de rooster werd gelegd wanneer het niets anders aanbiedt dan gewone koffie en wat confituur, is al lang voorbij. De verwachtingen op ontbijtvlak liggen hoog, maar de opportuniteiten om je klant op dat gebied volledig in te palmen, zijn dus ook talrijk aanwezig.

Omschrijving

Elke sessie in deze cursus bestaat uit:

•    zoet ontbijtgebak

•    eierbereidingen

•    hartig gebak

•    gezonde bereidingen

•    brood, snoepje, drank

Om je gasten extra te plezieren maak je iedere les één snoepje, waarmee je de gasten kan verwennen voor het slapengaan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters van B&B’s en hun medewerkers, hotelmedewerkers, uitbaters snack tearoom

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. Ervaring in de keuken is meegenomen.

Bijkomende info

Het gaat om workshops. Gelieve dus beroepskledij en wat klein materiaal (klopper, spatel, messen) mee te brengen.

Methodologie

Het gaat om workshops. Gelieve dus beroepskledij en wat klein materiaal (klopper, spatel, messen) mee te brengen.

gebak-broodjes-eierbereidingen-1-2_2012-239.jpg
gebak-broodjes-eierbereidingen-1-1_2012-239.jpg

Programma

Sessie 1

  • notenbrood
  • smoothie
  • worstenbroodje met bladerdeeg
  • spiegelei met spek
  • Amerikaanse pancakes
  • granola
  • pâte de fruits

Sessie 2

•    suikerbrood

•    chocomelk: de ouderwetse

•    gravad lax met blinis en zure room

•    roerei met ...

•    gekookte eierbereidingen

•    French toast

•    yoghurt

•    andere zelfgemaakte zuivelproducten

•    marshmallows

Sessie 3

 

•    knopenbroodjes

•    huisgemaakte ice tea

•    focaccia met 'smeerkaas'

•    appel-amandelgebak

•    birchermuesli

•    fudge: karamelsnoepje, melkchocolade

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 16/01/2020 09:00 12:30
donderdag 23/01/2020 09:00 12:30
donderdag 30/01/2020 09:00 12:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 10/10/2019 09:00 12:30
donderdag 17/10/2019 09:00 12:30
donderdag 24/10/2019 09:00 12:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 06/06/2019 09:00 12:30
donderdag 20/06/2019 09:00 12:30
donderdag 27/06/2019 09:00 12:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2012-239-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Inge Mersseman

  • chef patissier/saisonnier in binnen- en buitenlandse toprestaurants (Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland)
  • vakleerkracht patisserie Hotel- en Toerismeschool Spermalie
  • freelance Chef patissier / productontwikkeling