#120239
#Opleiding #Horeca

Ontbijtbereidingen

Introductie

Vanaf het eerste uur je gasten het goede humeur bezorgen, dan moet je ze verwennen. Maak jouw ontbijt top!

Omschrijving

Elke sessie in deze cursus bestaat uit:

  • zoet ontbijtgebak
  • eierbereidingen
  • hartig gebak
  • gezonde bereidingen
  • brood, snoepje, drankje

Om je gasten extra te plezieren maak je iedere les één snoepje, waarmee je de gasten kan verwennen voor het slapengaan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters van bed & breakfast en hun medewerkers.

Hotelmedewerkers.

Uitbaters snack tearoom

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist. Ervaring in de keuken is meegenomen.

Bijkomende info

Dit is een workshop, gelieve gepaste kledij en klein materiaal te voorzien

Methodologie

Workshop

Gelieve beroepskledij + klein materiaal (klopper, spatel, messen) mee te brengen

2012-239-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2012-239-1-Afbeelding-2-groot.jpg

Programma

Sessie 1

  • Notenbrood
  • Smoothie
  • Worstenbroodje met bladerdeeg
  • Spiegelei met spek
  • Amerikaanse pancakes
  • Granola
  • Pâte de fruits

Sessie 2

  • Suikerbrood
  • Chocomelk, de ouderwetse
  • Gravad lax met blinis en zure room
  • Roerei met...
  • Gekookte eierbereidingen
  • French toast
  • Yoghurt
  • Andere zuivelproducten zelf maken
  • Marshmallows

Sessie 3

  • Knopenbroodjes
  • Ice tea huisgemaakt
  • Foccaccia met "smeerkaas"
  • Appel amandel gebak
  • Bircher muesli
  • Fudge : karamelsnoepje, melk chocolade
Datum Startuur Einduur
donderdag 29/11/2018 09:00 12:30
donderdag 06/12/2018 09:00 12:30
donderdag 13/12/2018 09:00 12:30

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be
2012-239-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Inge Mersseman

  • Chef patissier/saisonier in diverse binnen- en buitenlandse toprestaurants (Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland)
  • Vakleerkracht patisserie aan de Hotel- en Toerismeschool Spermalie
  • Freelance Chef patissier / productontwikkeling
  • Gastdocente Syntra West