Horecamedewerker


Een eigen horecazaak uitbaten
#210185
#Opleiding #Horeca

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De opleiding vormt de basis om cursisten op te leiden tot het zelfstandig beroep van Restauranthouder.

Introductie

Je wil in een horecazaak werken? Je droomt ervan je eigen horecazaak te runnen?

Dan is deze praktijkgerichte opleiding echt iets voor jou.

Omschrijving

In de opleiding restauranthouder maken we je vakbekwaam om bewust te kiezen voor jouw zaak, je droom te realiseren en je klanten te laten genieten van je culinaire verwezenlijkingen. Je leert alle kneepjes van het vak: ingrediëntenkennis, professionele serveertechnieken, bereiden van gastronomische menu's en kostprijsberekeningen van je menu's. Je docenten zijn vakspecialisten die al jarenlang een eigen horecazaak runnen. De opleiding Horecamedewerker vormt de basis voor een restauranthouder.

 

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich op iedereen die als restauranthouder of traiteur aan de slag wil.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Toelatingsvoorwaarden

De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar.

Programma

Deze opleiding duurt 1 jaar en bestaat uit volgende modules:

Introductie in de horeca (5 sessies)

  • Kennismaking en uitleg over het traject en de eindproef
  • Wie doet wat in de horeca?
  • Basis HACCP
  • Bedrijfsbezoeken
  • Reflectieverslag - peer evaluatie

Basis hygiëne en veiligheid (6 sessies)

  • HACCP
  • Onderhoud en reiniging
  • Bacterie- en temperatuurbeheersing
  • EHBO
  • Brandveiligheid
  • Praktijk EHBO
  • Praktijk brandveiligheid
  • Begeleiding verwerken inhoud e-learning
  • Moduleproef

 

 

Basis keukentechnologie (5 sessies)

  • basis keukentechnologie
  • Moduleproef

Basis voedingsleer (5 sessies)

  • Het voedingsmodel
  • Voedingsstoffen: energie en stofwisseling
  • Allergenen
  • Bijzondere eetgewoonten
  • Aspecten van smaak
  • Moduleproef

Warenkennis en keukenpraktijk (13 sessies)

  • Warenkennis en keukenpraktijk : basisbereidingen
  • Moduleproef

Basis zaal (5 sessies)

  • Zaaltechnieken
  • Online - zaalterminologie
  • Begeleiding verwerken inhoud e-leren
  • Module proef

 

Evaluatie praktijk horecamedewerker (2 sessies)

Getuigschrift

Na het volgen van deze opleiding en het slagen in de examens ontvang je het diploma van restauranthouder. Dit diploma is erkend door de Vlaamse Overheid.