#111313
#Opleiding #Horeca

Confituur

Omschrijving

Zelfgemaakte confituur! Een topper om op je ontbijtkaart te plaatsen. Meteen krijgt je zaak een goede naam. Deze opleiding toont hoe het moet en wat er allemaal kan. Na iedere sessie krijg je wat stalen mee die je zelf kan proeven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters van kleine logies, bakkers en banketbakkers, keukenmedewerkers.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Je kent nu de technische aspecten om zelf confituur en pasta's te bereiden. Meteen krijg je ook enkele verfrissende ideeën mee om jouw klanten originele confituren en pasta's aan te bieden.

jamchocochocopastachocolade-1-2_2011-1313.jpg
jamchocochocopastachocolade-1-1_2011-1313.jpg

Programma

Sessie 1

 

Theorie

  • Wat is confituur?
  • Waarom confituur maken?
  • Wat zorgt er voor een goeie binding?
  • Wat is pectine?
  • de test
  • pectinegehalte van fruit
  • Hoe nog langer bewaren?
  • Wat als het toch mis gaat?
  • Wat met diepvriesfruit?

Recepten

  • confituur van krieken, pink lady en vanille
  • gelei van appel, gember, tijm en citroen
  • jam van abrikozen
  • confituur van frambozen en jeneverbessen
  • confituur van (roze) rabarber, chili en melk chocolade
  • choco donker met speculoos stukjes, type Boerinneke
  • pâte de fruits

 

Sessie 2

 

Recepten

  • marmelade van sinaasappel en vanille
  • confituur van ananas, mango en passievruchten
  • tomaten confituur met mosterdzaadjes
  • veenbessen confituur, koud geroerd
  • chutney voor desserts
  • uienconfituur
  • choco met praliné, type nutella
  • boter

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 15/05/2019 09:00 12:00
woensdag 22/05/2019 09:00 12:00

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

Cursusmateriaal

Dit is een workshop. Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal (klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.

2011-1313-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Inge Mersseman

  • Chef patissier/saisonier in diverse binnen- en buitenlandse toprestaurants (Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland)
  • vakleerkracht patisserie Hotel- en Toerismeschool Spermalie
  • freelance Chef patissier / productontwikkeling