#111313
#Opleiding #Horeca

Confituur

Omschrijving

Confituur! Da's zo één van die dingen waarbij jouw klant bij het thuiskomen vertelt aan vrienden en familie: 'ze maken dat daar zelf'. Meteen krijgt je zaak een goede naam mee.

Deze opleiding toont hoe het moet en wat kan. Na iedere sessie krijg je wat stalen mee die je zelf kan proeven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Uitbaters van kleine logies, bakkers en banketbakkers, keukenmedewerkers.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Je kent nu de technische aspecten om zelf confituur en pasta's te bereiden. Meteen krijg je ook enkele verfrissende ideeën mee om jouw klanten originele confituren en pasta's aan te bieden.

2011-1313-1-Afbeelding-1-groot.jpg
2011-1313-1-Afbeelding-2-groot.jpg

Programma

Sessie 1

Theorie

  • Wat is confituur?
  • Waarom confituur maken?
  • Wat zorgt er voor een goeie binding?
  • Wat is pectine?
  • De test
  • Pectine gehalte van fruit
  • Hoe nog langer bewaren?
  • Wat als het toch mis gaat?
  • Wat met diepvriesfruit?

Recepten

  • Confituur van krieken, pink lady en vanille
  • Gelei van appel, gember, tijm en citroen
  • Jam van abrikozen
  • Confituur van frambozen en jeneverbessen
  • Confituur van (roze) rabarber, chili en melk chocolade
  • Choco donker met speculoos stukjes, type boerinneke
  • Pâte de fruits

Sessie 2

Recepten

  • Marmelade van sinaasappel en vanille
  • Confituur van ananas, mango en passievruchten
  • Tomaten confituur met mosterdzaadjes
  • Veenbessen confituur, koud geroerd
  • Chutney voor desserts
  • Uienconfituur
  • Choco met praliné, type nutella
  • Boter
Datum Startuur Einduur
donderdag 18/10/2018 09:00 12:00
donderdag 25/10/2018 09:00 12:00

Data en prijzen onder voorbehoud van onverwachte wijzigingen.

Locatie

  • Syntra West Roeselare
  • Oostnieuwkerksesteenweg 111
  • 8800 Roeselare
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078/353 653
  • F: 050/403061
  • info@syntrawest.be

cursusmateriaal

Dit is een workshop

Gelieve gepaste beroepskledij en klein materiaal ( klopper, spatel, pottenlikker, keukenmessen) mee te brengen.

2011-1313-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Inge Mersseman

  • Chef patissier/saisonier in diverse binnen- en buitenlandse toprestaurants (Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland)
  • Vakleerkracht patisserie aan de Hotel- en Toerismeschool Spermalie
  • Freelance Chef patissier / productontwikkeling
  • Gastdocente Syntra West