Veilig en rendabel beleggen met technische analyse


Driedelige cursus voor de belegger die zijn slaagkans op de beurs wenst te verbeteren.
#210033
#Opleiding #Financieel Beleid

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding kun je het verloop van beurskoersen voorspellen zodat in- en uitstapmomenten bepaald kunnen worden. Ook voor speculatieve beleggingen is deze methode de beste raadgever.

Introductie

Beleggen op de beurs is interessant.

Toch worden beloftevolle en populaire aandelen regelmatig té duur en té vroeg aangekocht.

Een herkenbaar fenomeen bij zowel de beginnende als de ervaren belegger.  

En bijgevolg gaan beleggers terecht op zoek naar methodes om hun aanpak te verbeteren.

Omschrijving

Een beleggingsportefeuille samenstellen is inderdaad prettig, maar hoe kies je nu de juiste potentiële waarden?

Met deze driedelige lessenreeks 'Veilig en rendabel beleggen met technische analyse' leer je onafhankelijk en consequent beleggen. Zo leer je sectorrotatie tijdig herkennen en verneem je welk soort aandelen, trackers of fondsen, de voorkeur genieten in jouw beleggingsportefeuille.

De opgenomen kennis kun je nadien toepassen voor jouw eigen beleggingsportefeuille of voor het adviseren van beleggingen naar jouw klanten.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze driedelige lessenreeks is zowel geschikt voor de beginnende belegger als voor iemand met jaren beurservaring die zijn kennis wenst up te daten.

Voorkennis

Kennis en ervaring met de beurs en beleggen is een absolute vereiste!

Bijkomende info

Permanente vorming ITAA: 9u

Programma

Je maakt kennis met de voornaamste aspecten bij de studie van een grafiek. Daarnaast krijg je uitleg over gemiddelden en waarom analisten gebruik maken van indicatoren. Ook lijnstudies zoals de befaamde Fibonacci dienen om jouw slaagkansen te verbeteren en bijgevolg jouw rendement op te krikken.  

De theorie wordt steeds getoetst met huidige en interessante voorbeelden uit de praktijk.

Dankzij de goede basis uit de eerste en de tweede les leer je op het einde het kaf van het koren scheiden. Op eenvoudige manier leer je welke aandelen ervoor zorgen dat beursindexen stijgen. En waarom het net die aandelen zijn die thuishoren in jouw beleggingsportefeuille.  

Ook is het ene beursjaar het andere niet. Daarom leer je tijdens de driedelige sessie hoe je jouw portefeuille beschermt tijdens een moeilijk beursklimaat.

Paul Gins, is een veel gevraagd spreker en docent. Naast columns voor Beursduivel.be en Belegger.nl schrijft Gins voor de Vlaamse Federatie van Beleggers en is hij zaakvoerder voor CompuGraphics nv. Daarnaast is hij de uitgever van TransStock en Beursgrafiek.