Thema-avond bedrijfsleiders: klantenscreening & debiteurenbeheer


Ken je klanten
#120605
#Opleiding #Financieel Beleid

Omschrijving

Waar kan je als ondernemer terecht voor concrete vragen inzake geld en ondernemen? En waar kan je met mede-ondernemers problematieken bespreken in openheid, met experten ter zake die niet alleen de antwoorden geven, maar ook meedenken.

Met deze vragen in het achterhoofd is de reeks "thema-avonden" gegroeid. Na een succesvolle bijeenkomst in november, komt de nieuwe meeting van februari in zicht.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is gericht naar bedrijfsleiders van KMO, of deelnemers die de opleiding financieel management van de KMO volgden.

Voorkennis

Je hebt inzicht in het financieel management van uw bedrijf.

Bijkomende info

We verwelkomen je graag op elke thema-avond met een drankje en ruimte voor de nodige netwerking.  

Programma

Eric Vandebroele, Senior Manager Research bij Graydon Belgium nv, neemt ons mee doorheen de opvolging van betalingen bij uw klanten.

  • Waarom verleen je klanten krediet? Omdat je hen vertrouwt? Omdat het vanzelfsprekend is? Of omdat het al jaren zo de gewoonte is?Gelukkig zullen de meeste klanten, als gezond bedrijf, jouw vertrouwen niet beschamen, maar er zijn toch altijd die risicobedrijven die het voor je kunnen verpesten.
  • Wat met late betalers, - of erger - faillissementen etc?
  • Zij tasten rechtstreeks jouw winst aan. Zij dwingen je extra omzet te genereren louter om dit verlies goed te maken. Blijf je evenveel energie steken in de opvolging?

Deze punten worden uitgediept

  • Europese richtlijn bij betalingsverkeer
  • Klantenscreening: het hoe en waarom
  • Afstemming van het debiteurenbeheer op het financieel profiel van uw klanten - hoe optimaal gebruik maken van handelsinlichtingen

Eric stippelt, samen met Hans Vanroose, die dit project ondersteunt, met jou verschillende pistes uit, licht deze problematieken toe en geeft oplossingen, antwoorden en raad.

2012-605-1-OmschrijvingDocent-1-1-incl-1.jpg

Eric Vandenbroele

Senior Manager Research & Development

Training Consultant

Graydon Belgium nv/sa

Deze opleiding loopt in samenwerking met Adfin BVBA - Hans Vanroose