#120605
#Opleiding #Financieel Beleid

Thema-avond bedrijfsleiders: klantenscreening & debiteurenbeheer NIEUW

Omschrijving

Waar kan je als ondernemer terecht voor concrete vragen inzake geld en ondernemen? En waar kan je met mede-ondernemers problematieken bespreken in openheid, met experten ter zake die niet alleen de antwoorden geven, maar ook meedenken.

Met deze vragen in het achterhoofd is de reeks "thema-avonden" gegroeid. Na een succesvolle bijeenkomst in november , komt de nieuwe meeting van februari in zicht.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is gericht naar bedrijfsleiders van KMO, of deelnemers die de opleiding financieel management van de KMO volgden.

Voorkennis

U hebt inzicht in het financieel management van uw bedrijf.

Bijkomende info

We verwelkomen u graag op elke thema-avond met een drankje en ruimte voor de nodige netwerking.

Programma

Eric Vandebroele, Senior Manager Research bij Graydon Belgium nv, neemt ons mee doorheen de opvolging van betalingen bij uw klanten.

  • Waarom verleent u klanten krediet? Omdat u hen vertrouwt? Omdat het vanzelfsprekend is? Of omdat het al jaren zo de gewoonte is?Gelukkig zullen de meeste klanten, als gezond bedrijf, uw vertrouwen niet beschamen, maar er zijn toch altijd die risicobedrijven die het voor u kunnen verpesten.

  • Wat met late betalers, - of erger - faillissementen etc?
  • Zij tasten rechtstreeks uw winst aan. Zij dwingen u extra omzet te genereren louter om dit verlies goed te maken. Blijft u evenveel energie steken in de opvolging?

Deze punten worden uitgediept

  • Europese richtlijn bij betalingsverkeer
  • Klantenscreening: het hoe en waarom
  • Afstemming van het debiteurenbeheer op het financieel profiel van uw klanten - hoe optimaal gebruik maken van handelsinlichtingen

Eric stippelt, samen met Hans Vanroose, die dit project ondersteunt, met u verschillende pistes uit, licht deze problematieken toe en geeft oplossingen, antwoorden en raad.

2012-605-1-OmschrijvingDocent-1-1-incl-1.jpg

Eric Vandenbroele

Senior Manager Research & Development

Training Consultant

Graydon Belgium nv/sa

Deze opleiding loopt in samenwerking met Adfin BVBA - Hans Vanroose